Blogit
Kasvihormoni

Keveästi arkena, juhlaa viikonloppuna

Bataattikeitto_Kasvihormoni.fi-2Meillä on päädytty keventämään viikolla, sillä näin joulun alla tuppaa viikonloput täyttymään erinäisistä herkkuhetkistä. Yksi parhaista kevennystavoista on vaihtaa lounas tai joku muu ruoka kasviskeitoksi, mieluiten vielä superhyväksi sellaiseksi. Bataattikeitto ajaa meidän makumaailmassa juuri tällaisen ruoan asiaa, sillä se on nopea ja helppo tehdä ja sen maustamista voi varioida usein eri tavoin.  Tässä on viimekertainen versio bataattikeitosta, se sai sisuksiinsa viimeiset purjot pihamaalta, pari mullan seassa piilotellutta perunaa sekä sopivasti timjamia etupihan istutuksista. Maku oli niin hyvä, että jäin pohtimaan, saisiko tästä sellaista nykyaikaista jouluista bataattilaatikkoakin?

Bataattikeitto

  • 1 iso bataatti
  • 2 jauhoista perunaa
  • 1-2 purjon valkoinen osa
  • 1 tuore chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 kasvisliemikuutio tai kanaliemikuutio
  • 2 tl curryjauhetta
  • öljyä
  • vettä
  • (tuorejuustoa tai ruokakermaa)

Valmistus

  1. Kuori bataatti ja perunat ja lohko ne parin sentin kuutioiksi. Siivuta purjon valkoinen osa ohuiksi renkaiksi. Poista chilistä siemenet ja valkosipulinkynsistä kuoret.
  2. Lorauta isoon kattilaan pari ruokalusikallista öljyä ja lisää sinne curry, chili ja valkosipuli ja kuullota minuutin ajan. Lisää kasvikset ja pyörittele niitä mausteöljyssä, kunnes ne saavat hieman väriä pintaansa (muutama minuutti).
  3. Lisää kattilaan liemikuutio ja vettä sen verran, että kasvikset lähes peittyvät. Kiehauta keitto täydellä lämmöllä ja pienennä hella sen jälkeen haudutuslämpötilaan. Hauduta kasvikset kypsiksi, noin kymmenen minuuttia.
  4. Ota nesteestä kupillinen erilleen ja soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Lisää joukkoon tarvittaessa nestettä ja mausta halutessasi tuorejuustolla tai ruokakermalla. Koristele annokset halutessasi tuoreilla yrteillä kuten timjamilla ja tarjoa höyryävän kuumana.

Bataattikeitto_Kasvihormoni.fi-1

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *