Blogit
Kasvihormoni

Kevätsiivous kasvihuoneessa

Kevätsiivous_kasvihormoni.fi-7

Parasta keväässä on, kun pihalla alkaa näkyä (ja kuulua) elämän merkkejä. Kuten vaikka kukkia, pörriäisiä ja linnunlaulua, trampoliinin verkkoja sekä jousien nitinää tai puhdistuneita ja vihertyviä kasvihuoneita.

Sekä puupäätarhurin huokauksia.

Meidän kasvihuone nousi pihalle vuosi sitten, Tekninen tuki pystytti sen minulle syntymäpäiväni ilostuttamiseksi. Miten mainio mies tuo Tuki onkaan: vaikka kädessä viihtyy paremmin näppäimistö kuin porakone, niin vaan koppi nousi puoliroutaisen maan päälle maailman huonoimpia ohjeita noudattaen ja sitä varten kaiken pariin otteeseen tehden. Olen vieläkin aivan otettu tuosta uhrauksesta, se jos mikä on todellista rakkautta!

Koska osaan arvostaa Tukeni tähänastista työtä täysimääräisenä, en aio jatkossa pyytää häneltä mitään muuta koppia koskien – paitsi sitten, kun (puutteellisista ohjeista johtuen) väärinpäin asennetut kennolevyt hapertuvat ja ne pitää vaihtaa uusiin. Tosin Tuki vannoi, että siinä vaiheessa talo laitetaan myyntiin ja koppi menee kaupan mukana.

Saas nähdä, taitaa rakkaus kuitenkin voittaa.

Kevätsiivous_kasvihuoneessa_Kasvihormoni.fiViikonloppuna oli aika siivota koppi kevätkuntoon. Koska talvista kauheutta on hyvä säikkyä näin jälkikäteen, päätin ottaa kopin sisältä ennen ja jälkeen -kuvat. En ole koskaan ymmärtänyt sitä neuvoa, jonka mukaan juuri syksyllä pitäisi ahertaa kaikki valmiiksi, jotta keväällä olisi sitten helpompaa: nyt keväällähän sitä kaipaa tekemistä! Syksyllä on puolestaan ihan näännyksissään siitä kiireestä, jonka meidän superlyhyt (mutta vielä niin ihanasti edessä oleva) kesä on saanut aikaiseksi.

Nyt keväällä on paras rapsuttaa liat, loat, mullat juurakot, kärpäsenkakat, unohtuneet siemenpussinkotelot ja vanhat merkinnät irti välineistä. Toluvesi ämpäriin, hanskat käeteen ja jynssäämään!Kevätsiivous_kasvihuoneessa2_Kasvihormoni.fiMiten sitä nauttiikaan, kun saa puuhastelunsa valmiiksi. Viritin myös etäluettavan lämpömittarini koppiin, jotta tiedän, voiko juuri tänään viedä taimia kasvihuoneen viileyteen nauttimaan valosta. Ainakin tomaatit tarvitsevat ehdottomasti pituuskasvunsa pysäyttämistä, joten niitä ulkoilutan maksimaalisesti, kunhan vain ei tule liian kylmä. Viileiksi hetkiksi takaseinälle on viritetty kuplamuovi, jonka voi vielä pistää taimien lisäeristeeksi, mikäli siltä tuntuu.

Virittelen taas uudelleen rakkauteni koppia kohtaan täyteen hehkuun, jotta elokuussa olisi kuppien täydeltä tomaatteja, muuta sinne ei sitten mahdukaan!

– – –

Last weekend I cleaned and prepared our greenhouse for oncoming season. Waiting for an overwhelming crops of tomatoes, stay tuned for that (for a couple months).

Kommentit (6)

 1. henna

  Oot kyllä varmaan ainoa, joka odottaa niiden trampoliinihirvitysten kasaamista ja nitinä-ääniä! T. Yksi naapuri…

  • Sini K.

   Hirvitys on niin kovin suhteellinen käsite 🙂 Mikään ei näytä niin kamalalta kuin trampoliini turvaverkkoineen (paitsi autonrämät ja jätekasat pihalla), mutta ah, kun nitinä kuuluu, niin tietää kevään tulleen. (Tai linnunlaulu. Mutta minä inhoan tityytä niin paljon, että kuuntelen mieluummin trampan natinaa. Toinen näistä on aiheuttanut lapsuudenmuistoihin traumoja, toinen ei.)

   Tuuhan naapuri käymään pihalla asti, jos kerran oot näiltä nurkilta!

 2. Liisa

  Juuri Marin kanssa viime viikonloppuna puhuttiin tuosta syksyn näännyttävyydestä ja sovittiin, että jätetään siivoiluhommat -ruukkujen pesu poislukien- keväälle. Ihanaa, kun pääsee taas pihahommiin!

  • Sini K.

   Juurikin näin! Tosin minä jätän ne ruukutkin kevääksi: tuolla on suihkussa kahdeksan altakasteluruukkua odottamassa sitä, että sauna lämpenee illalla. Ensin pestään ruukut ja sitten loikoillaan lauteilla jynssäyslepoa päälle.

 3. Liisa

  Juuri näin… ihana päästä siivoamaan ja ihana, kun ilmat lämpenee ja lapset kavereineen ottavat pihan taas haltuun. Meillä on tramppa laittamatta, ehkä ens vkl 🙂

  • Sini K.

   Ehkä trampan äänet on niin kivat sen vuoksi, että se tarkoittaa juuri tuota pihan haltuunottamista. Elämää.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *