Blogit
Kasvihormoni

Kevät humahti pihaan

Kevätpiha_kasvihormoni.fi-12
Vertaapa tätä kuvaa edelliseen postaukseen, näetkö sen? Kevään.

Luonto taisi saada tarvitsemansa merkin siitä, että nyt saa aloittaa. Hum, sieltä se tuli: kevätkasvu humahtaen, vihreys pihaan, lehdet puihin ja ties mitä muuta.

On mahtava saada tehdä työtä ihmisten kanssa, jotka osaavat sanoittaa sen, mitä itse ei pysty kuin kuvaamaan. Kollegani sanoin vain räntämaan asukas ymmärtää, mitä merkitsee nähdä kurkiaura keväällä. Sen kunniaksi voi vaikka tirauttaa kyyneleen tai juosta onnesta alasti pihamaalla. Vapaus!

Kevätpiha_Kasvihormoni.fi

Anoppini kehotti kerran filmaamaan mielen sopukoihin sitä kauneutta, jota meidän luonto tarjoaa. Koska mieleni on oikullinen, kamera toimii hyvänä apuna – jos vaikka maaliskuisena loskapäivänä ei tahdo löytää filmiä sitten millään sieltä päänsä sisältä on ainakin blogi johon palata.

Filmaa, filmaa, takoo mielessä ja puupäätarhuri röhnöttää maassa jos jonkinlaisessa asennossa. Samalla saa tarkastettua kaiken sen, mitä kukkapenkit kätkevät sisäänsä: esikoita, helmililjoja, idänsinililjoja, hyasintteja, jouluruusuja, rikkaruohoja, ikuista ystävääni kortetta, talven tainnuttamia puuvartisia, silmuja puskevan magnolian, kukintansa ohittaneita näsiöitä, idullaan olevia niitä ja näitä, tuhottomasti lupauksia kesästä.
Kevätkasvimaa_kasvihormoni.fi-1Kamera tallensi myös ensimmäisen paksun raparperisadon sekä viikonlopun työt: pienittävät koivurungot, täytettävät kukkaruukut ja putsattavan hyötytarhan.

Kevätkasvimaa_kasvihormoni.fiKasvua on jo niin paljon, että kaikkialla, mihin katsoo, on paikka kameralle. Ainoa, mitä huomaan kaipaavani on väri: se keltainen, jota olen vältellyt voikukkasadon vuoksi olisi nyt juuri kaipauslistani kärjessä. Kaveriksi ehkä violettia, sellaista tummaa, sekä ripaus oranssia voimaväriksi. Siinä on toivelistani lisäykset seuraavaa vuotta varten. Nyt mennään kuitenkin harmonialla.
Kevätpiha_kasvihormoni.fi-13

Whoom. That was the sound of Spring hasting to Finland. In two days, nature has turned green and promised that Summer will not pass us. I love it! I’m so happy I could go running butt naked outside and scream of this feeling. Would you like to join me?

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (7)

 1. Tiia

  Kevät tuli myös nelosvyöhykkeelle, ihan yhtäkkiä (vaikka eilen satoikin rakeita). Puissa on häivähdys vihreää, ja kaikenlaista mielenkiintoista puskee kukkapenkeistä – mutta mitä; senkun muistaisi. 🙂 Siperianunikoissa näkyy jo pulleita nuppuja.

  Tämä on ihana aika vuodesta. Syksyllä aion istuttaa lisää kevätkukkijoita, koska esikoista, skilloista ja narsisseista saa niin järjettömästi iloa, ettei ole tosikaan. 🙂

  • Sini K.

   Itse ihmettelin myös tänään kukkapenkkiäni enkä tunnistanut kaikkea, mitä siellä kasvaa. Onneksi kasvu on nyt niin nopeaa, että ehkä jo alkuviikosta alkaa muodostua mielikuvia siitä, mitä ne kasvit (voisivat) olla.
   Nyt muuten kannattaa kävellä kylänraiteilla ja kirjoittaa ylös niiden (sipuli)kasvien nimiä, jotka ovat kukassa yhtä aikaa. Niistä on sitten hyvä tehdä yhdistelmiä, niin kaksi vierekkäin kukkivaa kasvia pääsevät tehostamaan toisiaan.

 2. mailli

  Vielä kun oisit tuosta isosta kuvasta siirtänyt siniset lapiot ym. pois…

  • Sini K.

   Nekö häiritsevät sinua? Minulle ne merkitsevät elämää pihalla 🙂 Kevään kauneus lienee katsojan silmässä.

 3. Satu // The little village

  Instan puolella kuolannut sinun kuvia 😀 Ne vaan on niin koukuttavia. Vanhaa blogiasi tuolla toisaalla kahlannut läpi ja nyt täällä ”uuden” puolella nautin!

  • Sini K.

   Kiitos kauniista sanoistasi! Kävin katsomassa sinunkin blogisi, näyttää houkuttelevalta alulta! Taidetaan nähdä sielläkin puolella.

 4. Kohta on keittiötarhan kevät – Meillä Kotona -blogit

  […] sinne pääsee tekemään ensimmäiset möyhennykset ja siemenkylvöt. Viime toukokuussa näytti tältä, ja ajankohtaan ei ole positiivisesti ajateltuna kuin reilu kuukausi. Mutta hei, eipä mennä […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *