Blogit
Kasvihormoni

…ja sitten SE tapahtui

sipuliasetelma_kasvihormoni-8Aijai, mikä ihana kevätaurinko. Ja HUM! Sieltä se tuli, keväthurahdus, ihan puskista yks kaks yllättäen.

Sitä ei osaa ennakoida, sillä talvifiilis vaihtuu keväthurahdukseksi sillä samalla hetkellä, kun sukat kasteleva kevätloska luiskahtaa kengän sisäpuolelle. Silloin on oltava tarkkana, sillä keväthurahduksen myötä kotiin voi tulla vaikka kuinka hirmuiset määrät kasveja, multaa ja mukuloita, ellei pidä varaansa.

sipuliasetelma_kasvihormoni-7Minä suunnittelin tämän hurahduksen apulistan onneksi jo etukäteen, ja pitelin kärryni kurissa lähtiessäni ostamaan taimimultaa taimistolta. En selvinnyt kuitenkaan yhdellä multapussilla, vaan kolmen säkin kaverina kotiin tuli kasseittain juurakoita, mukuloita ja sipulikukkia. Lasku oli kuitenkin reilusti alle kaksisataa, joten onnistuin pitäytymään listassani päänsisäisestä huminasta huolimatta.

sipuliasetelma_kasvihormoni-5Terassi luopui humahduksen myötä talvisista koristeistaan ja sai tilalle vielä nuppuiset perunanarsissit, helmililjat ja tämän yhden ihanan karhunlaukan, joka tekee jo alkukesän kukkiaan.

sipuliasetelma_kasvihormoni-4
Karhunlaukka on eteläisen Suomen lehtometsistäkin löytyvä luonnonkasvi, jonka lehtiä voi käyttää valkosipulin tavoin. Varovainen pitää kuitenkin olla, ettei sekota lehtiä kielon lehtiin.

Karhunlaukka on kasvi, jota olen haaveillut pihaan usean vuoden ajan. Nyt niitä oli myynnissä Viherlandiassa ja nappasin sen mukaan melko kovasta hinnasta huolimatta. Joskus harvoin tarjolla -kasvista kannattaa maksaa enemmänkin niin pääsee (puutarha)elämässä eteenpäin.

sipuliasetelma_kasvihormoni-2Terassilla lämpötilan ei pitäisi enää laskea pakkasen puolelle, joten nämä sipulikukat saavat olla siellä yötä päivää. Kesän tultua siirrän ne jatkamaan eloaan pihan puolelle kukkapenkkiin, jolloin keväthumahdukseni kustannuksen voi loogisesti jakaa useamman vuoden harrastuskuluiksi, vai kuinka?

sipuliasetelma_kasvihormoni-1Lisää tämän humahduksen satoa tiedossa myös seuraavissa postauksissa, en minä sentään koko rahasummaa näihin pienokaisiin saanut menemään.

All by sudden we had temperatures above freezing point and despite all the white of snow, it started to feel like spring. And that brings the need to get forced spring bulbs home.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (6)

 1. Viikonlopputarhuri Heidi

  En olekaan nähnyt karhunlaukkaa missään kaupan kevätkukkana, mutta voiko olla somempaa? Minulla kasvaa pieni pläntti karhunlaukkaa puutarhassa ja toivon, että se vielä joskus levittäytyy kunnon pöheiköksi.

  • Sini K.

   Tuon kevätkukkamyynnin vuoksi hurahdin tähän ihan tosissani. Olin varustautunut siihen, että katselen taas karhunlaukkaa toukokuussa, mutta kuinka ollakaan, sain sen jo nyt, maaliskuussa! Sinun pieni pläntti kuulostaa huomattavasti paremmalle kuin minun pikkuinen alkuni mutta onhan tässäkin potentiaalia kunnon pöheikköä kohti.

 2. Puutarhamyyrä

  Täälläkin on aloitettu lauhojen säiden myötä lasiterassin kevätkausi (toistaiseksi) yhden narsissiruukun voimin. Pitäisiköhän hankkia pari teteä vielä kaveriksi… 🙂

  • Sini K.

   Tetejä minäkin tulen roudaamaan terassille vielä jossain vaiheessa. Osaan ruukuista jäi tyhjää täynnä olevat kipot, osaan vielä talven jäljiltä karisevat kanervat. Näillä pääsee kuitenkin alkuun!

 3. Pauliina

  😀 Joo, elämässä on päästävä eteenpäin 😀 Mä pääsin puutarhaelämässä eteenpäin klikkailemalla netissä 😉

 4. Helmililjat viihtyvät terassilla – Kasvihormoni

  […] on ollut tämä kulhollinen helmililjoja. Laitoin ne kasvamaan kulhoonsa jo kuukausi sitten (14.3.) ja nyt huhtikuun viileistä keleistä johtuen ne ovat ihan täydessä terässä näin […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *