Blogit
Kasvihormoni

Kevääseen sopii keltainen

tulppaanit_Kasvihormoni.fi-2Mitä mieltä olet keltaisesta puutarhassa?

keltainen_kevat_Kasvihormoni.fi-12Minun tunteeni näkyvät tuosta otsikosta: keväällä on aivan ihanaa, kun on raikkaan keltaista ja tiukkaa väriä pyyhkimään rapakauden kurat pois verkkokalvoilta.  koiranhammas_Kasvihormoni.fi-2Viime vuonna saadusta vinkistä innostuneena ostin syksyllä koiranhampaita (yläkuvassa) ja laitoin niitä kasvamaan kirkkaan väristen tulppaanien sekaan etelärinteeseen. Olin jo unohtanut investointini ja ihmettelin kovasti erikoisen mallisena nousevia lehtiä. Nyt harmittaa, etten laittanut enempää, sillä nämä ovat ihania! Lehdet tulevat näin harvaan istutettuna kivasti esiin mutta muutoin kaipaisin näitä pieniä kukintoja enemmän tuonne kukkapenkin kasvun sekaan. Kyllä koiranhampaille!

keltainen_kevatKeltaista toitottavat myös valkoisella kevennetyt narsissit ja esikot, sekä edellisvuosien tete-narsissit. Ne ovat hauskoja tatteja lyhyine varsineen, ovat melkein samalla tasolla pikkuisten käenrieskatuppojen kanssa.

Voikukista en ottanut kuvaa, mutta nekin oikeastaan kuuluvat kevään piristäjiin. Toisaalta keltaisen innostukseni menee useimmiten ohi siihen mennessä, kun voikukat aloittavat kunnon keltaisen tykityksensä, nyt niitä on kukkavaiheessa vain kaikkein paahteisimmilla paikoilla talon etelälaidalla. Siksipä niitä on vain hillitty määrä pihassa, yritän pitää kasvustoja monen muun puutarhaintoilijan tavoin kurissa.

koiranhammas_Kasvihormoni.fi-1Jos aurinko ei aina paista täydeltä terältä, on ainakin nämä!

Yellows brighten the Spring garden, or what do you think?

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (8)

 1. Between

  Pitkän ja värittömän talven jälkeen keltainen on virkistävä väriläiskä puutarhassa. Ja erityisesti tulppaani on kaunis kaikissa väreissä. Voikukat on nättejä kukkina, mutta en halua niitä kukkapenkkeihin. Varsinkin, kun yleensä ne kasvavat ihan kummallisissa paikoissa. Tykkään nyhtää voikukkia rikkaruohovekottimella – mikä sen virallinen nimi sitten onkaan. Palkitsevaa saada voikukka juurineen irti.

  • Sini K.

   Voikukan nyhtämisessä on joku tyydyttävä taika. Tänään kaivelin niitä talikolla ja lähti yhtä hyvin kuin voikukkaraudallakin.

 2. vaaleanvihreaa

  Ensimmäiset voikikat ilahduttavat. Mutta nyt ne ovat hyökänneet joukolla. Pidän kyllä keltaisesta puutarhassa. Se näkyy ja loistaa.

  • Sini K.

   Keltaisen paras puoli on juuri tuo näkyminen. Se on tietysti samalla se huonoin puoli, jos ei tykkää väristä :).

 3. Satu Inkala

  Keltainen on ihana keväinen väri ja yksi minun lempivärwistämi! Se on elinvoimaa ja energiaa ja iloa täynnä. Minulla on keltaisia narsissit ja tulppaaneja ja haluan niitä aina vai lisää. En kitkeä voikukkaakaan jos ei se ole kasvilavassa. Leikkaan ruohonleikkurit matalaksi vasta kukkimisen jälkeen.

  • Sini K.

   Hyvä sinä!

 4. pioni

  Niin, keväällä keltainenkin on kaunista;)

  • Sini K.

   Keväällä kaikki kasvava on kaunista 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *