Blogit
Kasvihormoni

Kesälomafiiliksissä (kelistä viis)

terassi_kasvihormoni.fi-3Tänään oli ensimmäinen virallinen kesälomapäivä.

Fiilikseen pääsi kivasti, kun hiippaili terassilla ja kuopsutti maata: molempia tuli tehtyä pitkin päivää ja koko päivä, eihän se muuten tuntuisi lomalta.

tulppupiha_kasvihormoni.fi-9Muutenkin tapanani on tepastella terassilla aamuin illoin ja katsella, mitä puutarhalle kuuluu. Ihastelen asiaankuuluvasti erilaisia muutoksia kuin pikkulapsen uusia taitoja: ”Ai kuinka ihanaa, nyt te tulppaanit olette jo kaikki auenneet!” ”Kuinka sööttiä, esikot nojailevat noihin punalehtisiin jaloangervon tuppaisiin.”

Kehulauseita on kymmeniä ja viljelen niitä runsain määrin, sillä myös lapsia kasvattaessa kehuilla pääsee pitkälle. Ja niitähän nämä omat viljelykset ovat, hoivattavia, jotka toimivat välillä kuten opetetaan, mutta välillä tekevät niin kuin itse tykkäävät. (En moiti edes kortetta, sillä se ei ole lannistanut sen kasvua. Sitkeänä sorttina vain sisuuntuu moitteista ja menestyy kahta vimmatummin.)

tulppupiha_kasvihormoni.fi-7Meillä oli eilen vierailulla paikallisia puutarhaintoilijoita ja ihailimme yhdessä pihaa. Sen lisäksi vaihdoimme keskenämme taimiamme, sain pihaan täydennystä esimerkiksi paleltuneiden tiarellojen vahvistukseksi ja tuoksukurjenpolvipieluksen aukkojen paikkaukseen.

Minulle puolestaan tuli tilaa terassille kummasti, kun sain lahjoitettua ylimääräiset tomaatin taimet ja kasan kesäkukan alkuja vastalahjana muiden tarjoamisille. Chilejä jäi vielä runsaasti yli, kymmenen tainta kaipaisi vielä uutta kotia.

Ehdottomasti kannattavaa tällainen puutarhaystävien vuosittainen tapaaminen, sillä mistä muualta saisi niin paljon asiantuntevaa neuvontaa, innostunutta kannustusta ja ehdotonta lojaaliutta toistemme harrastukselle kuin hyvästä sisaruspiiristä. Sain jopa trampan aukion jatkokäytölle runsaasti ideoita, vaikka tyrmäsinkin ajatuksen grillikodasta saman tien. Kiitos kaikille, tällainen yhteys on aivan mahtavaa!

terassi_kasvihormoni.fi-2Vain yksi asia meiltä jäi, nimittäin emme muistaneet kiertää meidän terassin kautta, sinne kurkittiin vain ikkunoiden läpi. Toivottavasti kaikki kuitenkin ehtivät huomata, kuinka upeasti omenanpuun oksat kukkivat sen lämmössä. Ulkona niitä kukkia saakin vielä odottaa muutaman hetken verran.

Ja kaikkia vierailijoita varten kuvasin tämän postauksen kuvat sieltä terassilta pihaan päin, tältä meillä näyttää tällä aina aamuin ja illoin.

Paitsi seuraava kuva, siinä näkyy aamupäivän tilanne kasvimaalle, nyt siellä näyttää jo kovin erilaiselta, kun tilaamani multa tuli sinne pikatoimituksena.

terassi_kasvihormoni.fi-1tulppupiha_kasvihormoni.fi-1Etelärinteen kuvat jätän vielä toiseen postaukseen, niiden kanssa tästä tulisi jo ihan kuvamaratooni.tulppupiha_kasvihormoni.fi-3

June fifth as seen from our terrace (to the pink side of the garden).

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (6)

 1. Between

  Toisen samanlaisen puutarhaihmisen kanssa ajatusten vaihto sujuu leikiten ja idea ja vinkit syntyvät hetkessä. Parasta mahdollista seuraa.
  Kasvun ja kukinnan ihmettelemisestä ei vaan saa kyllikseen. Terassiltasi on niin kauniit näkymät, että hyvin voisi viettää siellä tunnin jos toisenkin.

  • Sini K.

   Tervetuloa Between kylään ja nauttimaan maisemista sekä ajatustevaihdosta 😉

 2. Menolippu Maalle

  Ihanaa että muillakin on tapana puhua kasveilleen 🙂 Minäkin aina juttelen niille varsinkin istuttaessani vaikkapa uutta tainta, että ”laitetaanpas sinulle nyt sinne lantaa ruuaksi ja vähän vettä juotavaksi”. Kuulostaa hölmöltä mutta onneksi usein ei ole kukaan kuulemassa!

  • Sini K.

   Hölmön hommaahan se puutarhakasveille juttelu on, mutta kukapa siitä jaksaa välittää, kun yksin tuolla pihalla puuhastelee. Siitä pitää nauttia just niin kuin sillä hetkellä tuntuu!

 3. Piivi

  Voi kyllä kiitos, toisten pihamailla on niiiiin ihanaa vierailla! Kasvaa siellä sitten mitä hyvänsä, niin ihastelee aivan estoitta! Omalla pihalla harmittaa, mikä milloinkin…

  • Sini K.

   Jostain syystä toisten pihamaiden kasvinaluistakin osaa nauttia eri tavoin kuin omista vastaavista. ”Ai, sulla on täällä tällainen taponlehtikin!” on paljon ihanampi kuin oman pihan kituva mätäs. Mutta kyllä ne (ehkä) molemmat kasvavat, sitten lopulta. Kiitos Piivi kun kävit!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *