Blogit
Kasvihormoni

Kesä(kuu)n parasta eletään

omena_karho_kasvihormoni.fi-3Ihanuus ja autuus tätä kesäkuun vaihdetta, nyt eletään niin parasta aikaa, että muut herkkuhetket jäävät kauemmas kuin vain kalkkiviivoille. Meidän piha on ehdottomasti alkukesän piha, eikä vähäisin syy ole siellä asustavat kukkapuut. Tässä on kukassa meidän koristeomenapuu ’Royalty’, huikea punalehtinen puu, jonka kukat loistavat tummanpuhuvan purppuraisina. Mahtava!

omena_karho_kasvihormoni.fi-2Pihaa perustaessa minulle oli itsestäänselvyys, että tänne tulee paljon kukkivia puita. Sen sijaan se, mikä on pihan paras kukkapuu, ei ollut mitenkään selvää, ja silloinhan pitää tietysti pelata varman päälle ja ottaa niitä puita maksimaalisen paljon. Niinpä pihalta löytyy muutama kirsikka (upeita kukkijoita, hyvin eri kokoisiksi kasvavia), päärynä (kasvaa isoksi, kukkii valkoisena pilvenä), omenapuita (pieniä kaikki, hyvin söpöjä), luumu (meillä hapsottava ja leveä malli, käsittämätön määrä kukkia), näitä koristeomenoita, purppuratuomi (punertavat kukinnot, myöhemmin violetit lehdet, isokokoinen) ja pilvikirsikoita (valkoisia hattarapilviä, isokasvuisia).

En luopuisi yhdestäkään, ellei talvi aina silloin tällöin pakottaisi siihen. Kukkapuu tai kymmenen on siis ehdottomasti hyvä valinta pihaan.

omena_karho_kasvihormoni.fi-1Laitoin isoksi kasvavien puiden istutuskuoppaan kasvamaan myös kärhöjä, sillä puut kukkivat alkukesästä, kärhöt tuovat eloa, iloa ja kukintaa useimmiten myös loppukesästä. Yllä olevassa kuvassa ’Royaltyn’ juurelle on päässyt kruunukärhö ’White swan’, joka kukkii nyt, yhtä aikaa puun kanssa. Kärhö on ollut muuten huomattavasti nopeakasvuisempi kuin tuo puu ja parina ensimmäisenä kesänä kävi suorastaan sääliksi tukena kasvavaa omenapuuta, sillä sillä oli melkoinen taakka kannettavana. Nyt neljäntenä meidän kasvatuskesänä puntit selkeästi tasoittuvat, kun puu tavoittelee jo neljän metrin pituutta. Hurraa omenapuulle!

omena_karho_kasvihormoni.fi-4Arvaa muuten, mikä on kuviin perustuvan bloggarin pahin blogipainajainen? (Tämä on helppo kaikille bloggareille.) Tietysti kuvien tuhoutuminen. Arvaa, mitä meillä on juuri tapahtunut? Ei sentään tuo ykköskamaluus, mutta siellä kalkkiviivoilla tuleva kakkonen: kuvien säilöntälevy on niin täynnä, että sinne ei saa ladattua uusia kuvia. Ja nyt on kesäkuun alku, se pihan paras hetki, jolloin postauksia voisi ihan hyvin tehdä joka päivä ja vaikka kaksi kerrallaan. Aargh!

Tähän postaukseen olisi kuulunut kuva, jossa puu näkyy kokonaisuutena ja vieressä on puuhun tosi hyvin mätsäävä tulppaanipenkki (kerrankin onnistui värisommitelma!). Mutta arvaa vaan, onnistuinko? Alla on se viimeinen kuva, joka mahtui levylle. Kamerassa odottaa siis iso kasa kesän kiivaimman postausajankohdan kuvia, jotka ovat kyllä auttamatta menneen viikon terälehtiä, kun saan ne kameralta koneelle ensi viikolla. Siellä on myös kuvat tänään olleesta taimenvaihtopäivästä, jossa selvisi tuo kruunukärhön nimikin. Kiitos siitä illan emännälle ja minua paremmin säilötylle taimen nimelle!

Mutta näistä kaikista kuuluu ja näkyy lisää, kun uusi kovalevy imaisee kuvat sisäänsä ja pääsen niihin käsiksi – tai sitten viimeistään tulevan talven lumilla, jolloin on mainiota aikaa tehdä kesäisiä muistelupostauksia. Odotellessa voit toki poiketa Instagramiini, (@kasvihormoni), jossa tästä parhaasta ajasta on kännykkäkuvia. Ne kun mahtuvat pilveen ihan mainiosti.

omena_karho_kasvihormoni.fi-6Viime kesän omenapuu + kärhö -postaus löytyy muuten täältä.

The time of flower trees is here again. This is the best time of year! Malus purpurea ’Royalty’ is accompanied by Clematis macropetala ’White Swan’. Take notes: always plant minimum of one clematis to a tree hole to ensure maximum beauty!

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (11)

  1. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

    […] Lyömätön yhdistelmä punaista koristeomenapuuta ja ’White swan’ -kärhöä […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *