Blogit
Kasvihormoni

#kesäkukkaLOVE Kasvihormonissa

Ensimmäiseksi tulee isoin haaste – mikä on kesäkukka? Onko se yksivuotinen, onko se ruukkuistutus vai onko se jotain vapaamuotoisempaa? Keräsin jotain sinne päin -ajatuksella tähän Kukkalan Sannan haasteen mukaisia suosikkikesäkukkia. Seuraavassa suosikit vähän epämääräisessä mutta jossain määrin määräisessä flow-tilaisessa järjestyksessä, kappalemääräisesti näitä on kymmenen plus yksi bonus.

Ilahduta itseäsi ja katso kuvat läpi sekä tee muistiinpanoja, mikäli joku näistä koputtaa korvan taakse!

#1 Samettikukka ’Vanilla’

KesakukkaLOVE_kasvihormoni.fi-11Koska meillä ei ole kesäkukkia ilman vanillaa! Sopii maahan ja ruukkuun ja kukkii ah niin kiitollisen ihanasti. Pussillisesta maaliskuussa kylvettyjä siemeniä tulee yleensä kymmenkunta tainta, joissa on ihan valtavasti kukkia.

KesakukkaLOVE_kasvihormoni.fi-11-2  KesakukkaLOVE_kasvihormoni.fi-10

#2 Kesäpäivänhattu ’Cherry brandy’

cherry_brandy_kasvihormoni-fi-2.jpgIhan paras loppukesän ja syksyn kesäkukka! Sopii ruskan väreihin kuin pottunenä minun päähän. Aloittaa itse kasvatettuna kukintansa vasta elokuussa, en ole saanut kukkimaan aiemmin edes talvetetuista juurakoista. Kaupoissa en ole juurikaan nähnyt myynnissä, mutta siemenistä on onnistunut aina ongelmitta. I-ha-na, huippu pari niin valkoisille vanilloille, kukkapenkin vihreille reunuksille, oranssinpunaisille auringonkukille, koristeheinille kuin kuurallekin.

cherry_brandy_kuura_kasvihormoni-fi-3.jpgcherry_brandy_kuura_kasvihormoni-fi-1.jpg

#3 Lumihiutale

KesakukkaLOVE_kasvihormoni.fi-9Kaunis, söpö, jatkuvakukintainen, vähävaivainen, nätti, tuuhea, runsas, putous. Tänä vuonna ostin minitaimia, joista kasvatin parikymmentä tainta itse. Niitä on päässyt punaisten ruukkujen päätähdiksi ja toisten istutusten aluskasveiksi.

#4 hortensia

KesakukkaLOVE_kasvihormoni.fi-8Koska hortensia on hortensia, se on ihan must tälle listalle. Bonuksena se kukoistaa meidän sisäänkäynnissä, joka ei saa lainkaan suoraa auringonvaloa ja on sen vuoksi haasteellinen paikka monelle muulle kasville. Tuolla reunoilla on muuten noita edellisiä suosikkejani, lumihiutaleita, ja hyvin sopii yhteen!

KesakukkaLOVE_kasvihormoni.fi-7

#5 Jättiverbena

KesakukkaLOVE_kasvihormoni.fi-5Jos ei ole kesäkukkia ilman samettikukkaa, ei ole myöskään ilman jättiverbenaa! Opin kasvattamaan sitä muutama vuosi sitten ja tämä rakkaustarina ei näe loppuaan lähiaikoina. Omat kasvatukset aukovat ensimmäisiä kukkiaan niin ruukuissa kuin penkissäkin ja yhteiseloa jatketaan tästä pakkasiin saakka. (Nämä kukat bongasin pari viikkoa sitten Prahasta.)

KesakukkaLOVE_kasvihormoni.fi-4 KesakukkaLOVE_kasvihormoni.fi-3

#6 Miljoonakello
#7 Tähtisilmä
#8 Aloe
#9 Tuoksupelargoni

kesakukkaLOVE_Kasvihormoni.fi-2

Tämä kesäkukkien yhdistelmä on ihastukseni viime kesältä ja tänä vuonna yritin löytää samoja taimistolta, mutta oranssia tähtisilmääpä ei ollut. Niinpä tämän vuoden istutus parkkiksen kyljessä näyttää vähän vajaammalta, mutta toisaalta myös täydemmältä: olen pistänyt tähtisilmän edustalle keltalehtistä suikeroalpia ja vihreää maksaruohoa. On muuten tähän yhdistelmään tosi jees kombo! (Teen tästä varmaankin postauksen, kunhan penkki on paremmin kuvattavissa.)

kesakukkaLOVE_Kasvihormoni.fi-2_nimet

Miljoonakello on jatkuvakukintainen eikä kaipaa kukkien nyppimistä. Siis helppo. Sopii hyvin myös maahan!

Tähtisilmä tekee tosi paljon kukkia ja varsinkin näin oranssina ne näkyvät kauas. Se on mahtava ominaisuus, kun vieressä on jotain niin ankeaa kuin parkkipaikka, näitä ihastellessa sitä ei tahdo huomata niin selkeästi.

Aloe on tällaiselle ötökänpistosherkälle pihan pelastaja, sen kun nappaa lehdestä parin sentin palan, hieroo nestettä hyttysenpistoon ja ahdistava olo helpottaa. Sitä paitsi tähkämäiset, keltaiset kukat ilahduttavat läpi kesän.

Tuoksupelargoni tuoksuu niin lempeän sitruksiselle, että niitä pitäisi sirotella vähän joka puolelle pihaa. Tänä vuonna sellainen on terassilla oleilun vieressä ja voi ihanuus, kun sitä hipaisee! Bonusta kauniista lehdistä.

#10 Pioniunikko ’Black beauty’

KesakukkaLOVE_kasvihormoni.fi-12Tässä kukassa on se kaikki, mitä itse kylvetyiltä kesäkukilta toivoo: upea muoto, näyttävä, helppo kasvattaa, varma ja mainitsinko jo, että upean helppo? Kuin pisteenä iin päälle siemenet voi kerätä omista kukista, niistä pulleron näyttävistä siemenkodista, jotka kelpaavat myös lintujen ruoaksi. Ihan pakko saada -kasvi! Jostain syystä tänä vuonna osa tummista pioniunikoistani kukki valkoisin kukin, niistä vasta täytyykin kerätä siemenet talteen!

Kiitos Sanna haasteesta, nyt siihen on vastattu!

#P.S. Yksi kiellon päälle: koristeheinä ’Pony tail’

sisaantulo_kasvihormoni-fi-5.jpgSe hyytyi tänä vuonna esikasvatuksessa. Ihan huikea loppukesän ja talven kasvi. Onneksi laitoin viime syksyisen pöheikön kuiviltaan talteen varastoon, josko se onnistuisi seuraavankin talven ajan parvekkeen komistajana.

In LOVE with these summer beauties. What are your favourites?

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (6)

 1. Piparminttu

  Samettikukka ’Vanilla’ onkin jo ensi kesän hankintalistalla ja tämä postaus vain vahvisti alkuperäistä suunnitelmaa. Kukkien sävy on vastustamaton.
  Ja kesäpäivänhattu ’Cherry Brandy’, mikä upea väri!

  • Sini K.

   Nuo vanillat ovat kyllä ihan kuin isot, kermaiset vaniljajätskipallot. Mahtavia! Cherry brandyssa on useita eri sävyjä, kukin siemen pölytyksen mukaan arvottu. Oma suosikkini on tuo tumma viininpunainen.

 2. Sanna / Kukkala

  No kiitos itsellesi Sini <3 Ihan hengästyttävän upeat kasvit ja huippupostaus! Ihan mahtavaa!!

  • Sini K.

   Ole hyvä <3. Näihin haasteisiin on kiva tarttua, kun vaan joku on niin fiksu, että kehittelee sellaisia!

 3. Between

  Vanilla on jokakesäinen itsekasvatuksen tuotos, jota ilman ei vaan voi olla. Yleensä laitan sen ruukkuun, mutta kuvistasi innostuneena taidan jatkossa koittaa myös kukkapenkki-istutusta.

  • Sini K.

   Suosittelen kukkapenkkiin! Meillä jäi tänä kesänä taimia yli (!) ja tuosta kohtaa oli talvi vienyt kurjenpolvet, niin vaniljaiset hurmurit pääsivät siihen. Tosi hyvä paikka!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *