Blogit
Kasvihormoni

Mutta sehän on keltainen lupiini!

Keltainenlupiini_Kasvihormoni.fi-3

Luulin jo pitkään, että keltainen lupiinini skippaa tämän vuoden kukinnan. En harmitellut kovinkaan suuresti asiaa, sillä kyseinen kasvi on ollut muutenkin minulla vaikea pitää hengissä, olin lähinnä tyytyväinen, että kasvi vielä nousee penkistä ja lehdet ovat terhakat.Keltainenlupiini_Kasvihormoni.fi-2Mikä yllätys olikaan, kun huomasin ikään kuin salaa yhdestä kuvasta, että lehtien päällä näyttäisi keikkuvan tähkäpää! Jipii! (Yllätyskuva löytyy tästä postauksesta ensimmäisenä.) Vaikka kuinka olen vilkuillut tuohon grilliterassin rajapensaikkoon, en ollut nähnyt lupiinia siellä livenä, tarvittiin tämä blogi, jotta erotin ihailemani kaunokaisen kasvun.

Keltainenlupiini_Kasvihormoni.fi-5Tykkään tosi paljon lupiineista, erityisesti luontoon karanneista poikkeavat värit ovat suosikkejani. Yritin ainakin kolmesti kasvattaa keltaista lupiinia siemenistä mutta turhaan: milloin siemenet jättivät itämättä, milloin itäneet kasvit nuutuivat pois, milloin väri oli lupauksista huolimatta väärä. Epäonnekasta kasvatusta totta tosiaan.

Onneksi puutarhatuttuni antoi minulle jakopalan omasta kasvistaan, niin sain vihdoin tähän pihaan oikean värisen lupiinin. Ja nyt se taas kukkii!

Keltainenlupiini_Kasvihormoni.fi

I enjoy having this pale yellow lupin in my border. It was about to skip blooming but all for sudden, buds are opening!

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (2)

 1. Sara – My Woodland Garden

  Hei, Sini!
  Sinulla on upeita kuvia ja mielenkiintoisia postauksia blogissasi.
  Jätän kommentin tähän, koska pidän tosi paljon lupiineista.
  Ihanan kaunis lupiini vielä näin syksyllä! 🙂

  • Sini K.

   Moikka Sara ja kiva kuulla sinusta!
   Lupiinit on kivoja, etenkin mielestäni nämä tienpientareiden kaunokaisista eroavat versiot. Onnekas minä, kun sain kukkia näin syksynkin kynnyksellä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *