Blogit
Kasvihormoni

Kehu (blogi)ystävä päivässä

Kiitoskukkasia Pauliinalle!
Kiitoskukkasia Pauliinalle!

Jouduin muutama päivä sitten kehujen kohteeksi ja ai että, se pelasti hankalan päivän. Miksi säästelemme sanojamme, kun pienellä saisi aikaan niin paljon hyvää? Kehut hivelevät itsetuntoa ja saavat uskomaan itseensä, nostattavat suoritustasoa maksimiin ja auttavat tekemään työn paremmin. Ja tutkimuksen mukaan nämä kehut pitää kohdistaa nimen omaan toimintaan, jos halutaan lisää tehoa, lahjakkaaksi tai hyväksi kehuminen passivoivat (koska mä oon niin hyvä, ei mun tarvii tehdä mitään, koska mä oon jo hyvä).

Pauliina Kukka & Kaali -blogista ajatteli viisaasti ja laittoi liikkeelle vapaamuotoisen haasteen, jonka seurauksena minun päiväni tuli pelastetuksi.

Jutun juoni on lyhyesti tällainen:
Kehu blogiystäväsi ja varmista, että hän myös saa kehusi.
Kehumasi blogiystävä saa jatkaa ketjua kehumalla omaa blogiystäväänsä jne.

Kiitos Pauliina, kiitän kauniista sanoistasi ja jaan tätä ihan mahtavaa haastetta eteenpäin!

Blogimaailmassa kaikilla meillä on omat suosikkimme ja syitä on monia. Missä aiheet osuvat yksiin oman elämän kanssa, missä bondaus tapahtuu siellä mannapuuron ja mansikan tasolla. Kehun tässä muutaman oman suosikkini, sellaisen, joiden lukemisesta nautin, ja jotka eivät välttämättä ole vielä kaikille tuttuja – vaikka ehdottomasti pitäisi. Tietysti omat kehunsa ansaitsisivat myös monet muut suosikkini, kuten 100% Outdoorin Kati, Hernepensaskujanteen Jori, Kukkalan Sanna, Navettapiian puuhamaan Navettapiika tai vaikkapa Autuas olon Cheri.

Mutta nyt näihin tämän kerran kehuihin

Kuvituksena tässä postauksessa on bloginpitäjien omat kuvat.

kehu_aamukastettapuutarhassa_blogspot.fi
Aamukastetta puutarhassa, (c) Piia Anneli Photography

Kehu blogiystäväsi: Aamukastetta puutarhassa (Annelivia)

Ah, se kuvien tyyli! Blogin pitäjällä Annelivialla (eli Piialla) on pettämätön maku kuvien ottamisen ja muokkaamisen suhteen. Hän on kehittänyt omanlaisensa tyylin, jossa pastelli ja valoisa maailma piirtää värikkään kauniit ja herkät kuvat. Aiheet ovat kauniita ja niitä täydentää rehellinen ja tarvittaessa lähteisiin pohjautuva kerronta. Instassa Annelivia toimii @anneliivia tunnuksella ja kuvat ovat usein siellä arjesta. Kauniita.

Multaa sormissa (c) Liisa
Multaa sormissa (c) Liisa

Kehu blogiystäväsi: Multaa sormissa (Liisa)

Liisan Multaa sormissa -elämää seuraan erityisessti Instagramissa, jossa oikein odotan, millaisia nikkarointipuuhia heidän puutarhassaan on taas tehty. Onko Liisa ja perhe keksineet taas jonkun ihan käsittömättömän mahtavan terassirakennelmaidean? Rakentuuko heille juuri sellainen kasvihuone, jonka kuva on unelmapankissani (ja jonka saattaa jossain toisessa elämäntilanteessa ja kodissa tulla meillekin)? Blogissa saa näille samoille kuville laajemman näkökulman ja sitä on mukava lukea.

Oravan kesäpesä (c) Kati
Oravan kesäpesä (c) Kati

Kehu blogiystäväsi: Oravan kesäpesä (Kati)

Oravan kesäpesää pitää Kati, joka on tunnettu myös Oravanpesä-sisustusblogin pidosta. Kati elää puutalossa ja kesäisin siirtolapuutarhamökissä, joiden molempien tyyli on minun makuuni. Siis omalla tavallaan runsas mutta silti pelkistetty. Samalla mainostan, että Kati huhuilee meitä puutarhasta bloggaavia talvitapaamiseen lauantaina 18.2. Nähdäänköhän me siellä?

(c) Saaristopuutarha
(c) Saaristopuutarha

Kehu blogiystäväsi: Saaristopuutarha

Olen superisti tykästynyt tähän saarielämään (jonka sisarblogina toimii myös saarielämästä kertova blogi). Blogin pitäjä on ihanan symppis tyyppi, joka rakentelee muutaman vuoden vanhaa eli uutta puutarhaa, ja jonka (blogi)elämän leppoisuus kiehtoo minua valtavasti. Ihan mahtavaa, että meissä on niitä, jotka uskallamme muuttaa elämämme ja  tehdä villejä ratkaisuita – kuten vaikka muuttaa ihan omaan saareen. Tämän blogin kautta pääsen ikään kuin laajentamaan omaa unelmaani ilman, että oikeasti tarvitsee muuttaa mihinkään, siis Saaristopuutarha auttaa unelmointiini. Ehkä sinunkin?

Tuulentupa (c) Saara
Tuulentupa (c) Saara

Kehu blogiystäväsi: Tuulentupa (Saara)

Tämä on pääasiassa sisustukseen keskittyvä blogi, sellainen kauan olemassa ollut, jonka pitäjä Saara ei vielä myönnä pitävänsä puutarhablogia. Saaran piha rakentuu kauniin puuston keskelle, joten eikös sellainen ole puutarha? Puutarhan rakentuminen on kuulemma hidasta, mutta kyllä se sieltä kaivautuu – huomaan jo, kuinka multaa alkaa kertyä yhä enemmän Saaran kynsien alle. Tuulentupa on oikeastaan yksi viimeisimmistä hurahduksista ja ilahdun kovasti sen olemassaolosta. Kiitos Saaralle!

Haasteen lisätiedot:

Mitään velvollisuuksia ei ole: ei tarvitse kiittää kehuista eikä jatkaa ketjua.
Sinun ei tarvitse tietää ketä on kehuttu, sillä samaa saa kehua moneenkin kertaan.
Saa kehua niin montaa kuin haluaa, pitkästi tai lyhyesti.
Blogiin saa laittaa linkin tai olla laittamatta.
Uusia ketjun alkujakin saa laittaa maailmalle niin monta kuin haluaa.

Ota kehumahdollisuus itsellesi ja osallistu ihmeessä, siitä tulee hyvä mieli paitsi kehujen saajalle, myös kirjoittajalle!

This post is about thanking and praising some of my favorite (and maybe not yet the best known) Finnish garden/lifestyle blogs. Join me and boast your favorite blog keepers, too!

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (9)

 1. Pauliina

  Oi, kiitos tuosta kauniista kukkakimpusta, Sini! Olen aivan otettu sanoistasi. Kuten sanoit, kehuminen on kauhean kivaa. Kehujen saaminenkin on mahtavaa, tottakai. En vain tiedä kumpi olisi hauskempaa 🙂 Siitä tulee niin hyvä mieli itsellekin kun miettii positiivisia asioita toisesta.

  Oikein hyvää viikonloppua sinulle ja perheellesi! Muistan lämmöllä myös lastasi, joka on sairastanut – kaikkea hyvää hänelle <3

  • Sini K.

   Viikonloppu on ollut iloinen, kiitos lämpimistä ajatuksista sinne. <3

 2. Tylsä Mörökölli

  Blogisihan on pullollaan mitä ihanimpia kuvia. Kävin katselemassa niitä jo jonkin aikaa sitten. Nyt vasta sain vastattua haasteeseesi. Elämä on… Kiitos haasteesta 🙂

  • Sini K.

   Kiva, jos olet viihtynyt kuvien parissa ja tervetuloa useamminkin! Pistänpä postauksesi mukaan listaan, kiitos osallistumisesta.

 3. Oravankesäpesän Kati

  Kiitos Sini! Nyt punastuttaa, aivan ihana postaus. Puutarhablogien maailma on aivan ihana, kun täällä on niin huippuja tyyppejä, joita kaikkia voisi kehua.

  Toivottavasti nähdään helmikuussa Helsingissä!

  • Sini K.

   Puutarhablogeisa on kyllä huippuväkeä! Pitää vaan keksiä joku teema tai ajatus, minkä mukaan kehuu kaverin, muutoin lista on loppumaton. Ajattelin tehdä kyllä vielä toisenkin postauksen, kun tuli niin monta hyvää blogia mieleen, että ei voi jättää kehuja väliin.

 4. Puutarhamyyrä

  Kiitos hyvistä blogi-vinkeistä! Pitääkin käydä tutustumassa niihin:)

  • Sini K.

   Ole hyvä 🙂 Toivottavasti ilahdut näistä blogeista samaan tapaan kuin minä.

 5. Saara

  Kiitos Sini kehuista! Olen otettu, että pääsin tähän seuraan ja listallesi. Katsotaan kuinka tämä ”puutarhabloggailu” tästä kehittyy

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *