Blogit
Kasvihormoni

Kasvihuone kuntoon, kesä tulee!

kasvihuoneenputsaus_kasvihormoni.fi-3Meidän kasvihuone aloittaa nyt kolmatta kasvukauttaan. Kahtena edellisenä vuonna kasvihuone on ollut käyttökunnossa heti huhtikuun alussa ja vasta nyt viikolla havahduin siihen, että tänä vuonna ei olekaan niin. Toisaalta syykin on selvä: kasvihuone toimii tänä vuonna oikeasti tomaattien kasvukoppina, mitä varten se on hankittu, eikä esikasvatettavia taimia ole tarvinnut roudata sinne heti ensimmäisten säiden salliessa.

Ai miksikö? No siksi, että esikasvatukset ovat tietenkin saaneet oleilla meidän talvella lasitetulla terassilla, mikä on ollut kyllä autuus ja ihanuus. Ei edestakaisin roudaamista, siellä niiden on ollut hyvä kasvaa. Terassi ei kuitenkaan ole kasvihuone, joten tomaatit pääsevät omaan koppiinsa kesäksi. Tomaatti pysyköön lestissään!kasvihuoneenputsaus_kasvihormoni.fi-2Ennen istutusta kävin tarkastamassa kopin kunnon. Kennomuovisena kasvihuoneena siellä on ollut hyvä välivarastoida kaikenmoista tarpeellista tarviketta (koska seinistä ei näe läpi niin kovin tarkasti), joten näky oli melkoinen. Viime vuoden liat ja kasvustot olivat edelleen olemassa, ja niistä pitää päästä eroon ennen uusien kasvien saapumista.

Siivoukseen meni koko perjantai-ilta, mutta toisaalta se on mielestäni yksi hauskimmista siivoustapahtumista, sillä muutos on niin huikea. Kyllä piristi työviikon jälkeen saada aikaiseksi jotain näin siistiä!

kasvihuone_ennen_jalkeenOkei, onhan tuossa muutoksessa mukana myös taimien istutus, mutta se vähän niin kuin kuuulu asiaan, vai kuinka?

kasvihuoneenputsaus_kasvihormoni.fi-5Sain G-Forcelta testattavaksi (lähes) johdottoman painepesurin, ja se hoiti tämän putsausurakan mallikkaasti. Painesuihku oli riittävä irrottamaan lian niin kennolevyistä, lattiasta kuin myös istutusastioista. Oikeastaan tuo väline oli aika kätevä: Koska johtoja on vain laitteen ja suihkupään välillä, kompastuin vain kerran koko urakan aikana. Tavallisesti tämä tumpelo on nimittäin enemmän kuin kerran nilkoistaan sotkussa letkujen ja sähköjohtojen kanssa, joten suoritus oli mainio sekä minulta että laitteelta! Ja akku riitti juuri sopivasti kopin pesuun, seuraavalla latauksella sain pestyä kaikki istutusastiat.

tomaatinistutus_kasvihormoni.fi-4

Nyt ei muuta kuin etsimään parhaita tomaattireseptejä esiin, tässä odotellaan nimittäin jo satoa!

The green house (the tiny poor little thing) got a face lift with some soap and water and it’s now housing a battalion of tomatoes, peppers, and chillies.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (3)

 1. Piparminttu

  Nyt on kyllä tomaateille hienot mestat! Toivotaan hyvää ja maukasta satoa 🙂

  • Sini K.

   Kiitos, sitä samaa toivotaan täällä! (Ja onneksi torilta saa tarvittaessa korvikkeita :).)

 2. Liisa /multaasormissa

  On sulla jo isot tomaatin taimet!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *