Blogit
Kasvihormoni

Puupäätarhuri istutti sipulikukat ja kasvit

uudelleenjarjestelyt_kasvihormoni.fi-8Taas se puutarhurointi livahti käsistä, ihan huomaamatta. Pohdin hetken, olisikohan kukkasipulit helpompi istuttaa niin, että nostaa kasvit ensin penkistä kuin että kaivaa koloja hankalasti saavutettaviin juurakonväleihin.

Ja kyllä, täten todistan, että homma on ainakin tehty nostamalla kasvit ylös ja että kyllä, sipulit on tosi helppo kipata multapintaan, jossa ei ole kasvin kasvia. Oliko se helpompaa? Ehkä, ainakaan kolojen kaivelu ei vienyt hermoja operaation aikana.

Samalla tuli tehtyä (jälleen kerran) kirsikkapenkin kasvien uudelleenjärjestely. Kuusikesäiselle penkille tämä oli ainakin kolmas kerta.

Uudelleenistutus_kasvihormoni

Uudelleenistutin kukkapenkin näin

 1. Väänsin kasvituppaat ylös talikolla ja putsasin multapaakut rikkaruohon juurista. Niitä ei tiiviisti kasvavassapenkissä ollut paljon, mitä nyt pari muhkeaa hiirenvirnakasvustoa parissa eri kohtaa penkkiä.
 2. Kasasin tyhjäksi nostetun penkin mullan yhteen kohtaan, heittelin sipulit ja sipuliravinteen montun pohjalle ja peitin mullalla.
 3. Nostelin (istutin )kasvit takaisin uusille paikoilleen. Sillä samalla, kun ne oli nyt saanut jo nostetuksi, oli helppo poistaa puolet tiiviistä kasvustosta ja siirtää aurinkoisen paikan kasvit pois nykyisestä varjostaan.

uudelleenjarjestelyt_kasvihormoni.fi-1Uudelleenjärjestely tuo toivottavasti vähän näkyvyyttä ja kasvutilaa eri muotoisille kasveille kirsikkapuun juurella. Vähän kyllä epäilen, että tähän on vielä ajan kanssa katsottava uudet kasvit ja suunnitelmat, mutta ensi kevään kukkasipuliloiston verran mennään tällä.

Nyt on vain kysymys, mitä tehdä niillä parillakymmenellä purkillisella yli jääneitä kasveja? Onko tässä vielä ehdittävä yhden uuden kukkapenkin perustamiseen tänä syksynä?

uudelleenjarjestelyt_kasvihormoni.fi-3

As I planted the spring bulbs, I kinda got myself digging up the whole bed (or four of them) and replanting everything. Now, I have a surplus of plants. Should I make yet another border for them?

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (2)

 1. Hanna H

  Huh, kylläpä olet ahkeroinut! Mistähän saisin inspiraation istuttaa sipulit? 🙂

  • Sini K.

   Pakko on hyvä inspiraation lähde 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *