Blogit
Kasvihormoni

Kanervilla väriä riisuutuvaan syksyyn

tynnyrikukat_kasvihormoni-fi-1Uh, syysloma meni ja nyt on aika ottaa kiinni arjen kyljestä. Meillä syyskuun kirkkaat kelit ovat vaihtuneet tasaiseen harmauteen, jota on parempi piristää kirkkain värein ja hopean heleydellä.

tynnyrikukat_kasvihormoni-fi-6Sain siivottua syyslomallani pihan rytökasat ja ränsistyneet istutukset. Löysin vielä punaisia kellokanerviakin, joiden kaveriksi istutin hopeanharmaita lankaköynnöksiä (meidän kesäistutuksista) ja sinertäväneulaisia kiinankatajia.

Paikka on hyvin aurinkoinen, joten nämä tuskin pysyvät hyvänä talven läpi: pakkanen ja aurinko kuivattavat kanervat niin, että kellokukinnot karisevat ja jäljelle jää pelkät rangat. Luultavasti myös nuo katajat ovat kovempien pakkasten iskiessä vainaita, mutta eipä noissa vesitynnyreissä muutenkaan voisi kasvaa havuja kuin hetken, kesäaikaan ne on varattu kasvimaan kasvien käyttöön.tynnyrikukat_kasvihormoni-fi-5 tynnyrikukat_kasvihormoni-fi-3Istutukset näkyvät kivasti keittiön ikkunasta, joten nämä piristävät mukavasti muutoin kaljuuntuvaa maisemaa! tynnyrikukat_kasvihormoni-fi-2

Fall break is now behind us and we are entering the darkest quarter of the year. To brighten it, I planted the pots as colorful and light as possible.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (8)

 1. Minna

  Ompas kivan näköisiä nuo saavit ja kasvit niissä<3 Havuista ei tiedä vaikka kestäisivätkin?! Kastelua vaan nyt niin pitkään kun tulee kunnon pakkaset. Vaikka ainakin täällä päin näyttäisi nyt sitä vettä tulevan ihan taivaaltakin, kovin kuivaa oli kyllä tähän asti.

  • Sini K.

   Olisi kyllä kiva, jos havut selviäisivät! Niille löytyisi paikka talven jälkeen rinteen reunasta. Pitää siis kastella, jos lumi vielä sulaa.

 2. Pauliina

  Kivalta näyttävät. Kun kuihtuvat, niin kuvista sitten vielä saa ihailla 🙂

  • Sini K.

   Toivottavasti kestävät ilona maksimaalisen pitkään. Sadesää auttaisi asiaa!

 3. pioni

  Kanervat on meilläkin ikisuosikkeja, niitä täytyy laittaa joka syksy:)

  • Sini K.

   Kanervista on iloa vielä pakkasellakin, kun moni muu syyskasvi on mennyttä kalua. Syystäkin tämä on ikisuosikki!

 4. Kruunuvuokko

  Voi miten kauniit asetelmat ja nuo puusaavit ovat piste iin päälle.

 5. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

  […] ovikranssin ja siivosin ränsistyneet kesäkukat kompostiin sekä hankin takapihalle nipun punaisia kanervia. Kesäkukkia pystyi kuitenkin ihailemaan aina marraskuulle saakka, mikä kertoo mahtavista […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *