Blogit
Kasvihormoni

Isänmaallisen sinivalkoista

Sinivalkoista_Kasvihormoni.fi-2

Talon pohjoispuoli kukkii sinivalkoisena kuin osoituksena suomalaisuudesta. Rentoakankaalit, sellaiset naapuruston metsäkompostista haetut alut, ovat levittäytyneet koko havuistutusten väleihin ja tuikkivat sieltä kortteen hentojen varsien väleistä. Tummista lehdistä ei näy vilaustakaan sieltä alta mutta kukinnot ovat onneksi terhakkaita ja riittävän korkeita näkyäkseen laiskan kitkijän penkinstä.Sinivalkoista_Kasvihormoni.fi-4

Akankaalten kaverina on taimenvaihdossa saatu kanadanvuokko (tai ainakin muistelen, että kyseessä on kanadanvuokko), joka on levinnyt harmillisen hitaasti. Mureassa maassa eivät näytä toteutuvan uhkakuvat siitä, että se leviäisi voimakkaasti – ehkäpä rinnalla olevat kasvit pitävät sen kurissa. En pistäisi lainkaan pahakseni, jos se intoutuisi leviämään samalla vauhdilla kuin vieressä kasvavat kasvit.

Sinivalkoista_Kasvihormoni.fi-1Taustalla kohoavat siperiankurjenmiekat täydentävät väripalettia, niidenkin soisin levittäytyvän hyvällä innolla pieneksi mereksi saakka. Syksyllä on siis tiedossa jakopuuhia!Sinivalkoista_Kasvihormoni.fi-3The North side of the house is filled with blue and white plants as to celebrate our national colors. 

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (6)

 1. Pioni

  Meillä taitaa olla arovuokkoa, joka on aika samannäköistä, ja leviää…

  • Sini K.

   Arovuokon leviämisestä olen myös kuullut varoituksia. Muistelen, että arovuokko on suurempikukkaisempaa kuin tämän kanadanvuokko (toivottavasti muistan oikein päin). Pitäisiköhän hankkia sitä leviämään tuonne kortemeren sekaan?

 2. Heinäkuun pihan runsaus tyyperryttää – Viherpiha-blogit

  […] sinivalkoisena ja varhain […]

 3. Päivi

  Mulla on sekä arovuokkoa että tätä kanadanvuokkoa. Molemmat leviävät mukavasti ja ovat kauniita kukkiessaan. Arovuokolla on tosiaan isompi kukka. Kanadanvuokkoa jouduin jopa kitkemään, kun tahtoi vähän vallata naapurilta tonttia. Mutta on siitä mukava, että viihtyy tuolla ruusupensaiden aluslaisena, ettei rikkaruohot ota yliotetta.

  • Sini K.

   Vuokot ovat kyllä tosi kivoja! Ja jos kasvit eivät ole ihan mahdottomia leviämään, mielestäni on vaan kiva, että pääsee toteamaan jonkun kasvuinnon sellaiseksi, että sitä saa rajoittaa. Tuntuu onnistuneelta!

  • Veikko Juhani

   Sinne ruusupensaan alle kannattaisi harkita sinivuokkoa. Varmaan tykkäisi siellä kasvaa ja kukoistaa. Ruusupensaat ovat varhain keväällä aika avoimia joten sinivuokko kukoistaisi siellä aika näyttävästikin. Myöhemmin kesällä kun aurinko on voimakkaimmillaan ruusupensaan lehvästö suojaa sinivuokkoa sopivasti varjostaen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *