Blogit
Kasvihormoni

Imarteleva kulta

kultaimarre_Kasvihormoni.fi-1Sitä mukaa, kun ulkona harmaantuu, kaipaa sisälle jotain eloisaa. Tähän aikaan vuodesta käynnit kukkakaupoissa pitenevät (ne onnenpekat siellä töissä!), etsin blogeja, joissa jo muistellaan mennyttä kasvukautta (miksei jo minulla?) ja sujautan auton takakonttiin kukkasia ja viherkasveja, ihan vaan pikkuisia ja piristämään päivää.

Viimeisin hurahdukseni ei ole kylläkään mikään pikkuinen. Se huusi kasvipöydältä päästä mukaani ja otin sen silmän kiiluen ja mieli onnesta inisten. Pohdin, että onkohan tämän nyt sopivan kokoinen mutta sisäkasvinoviisina ja hyväuskoisena hölmönä ajattelin, että ei minulla mikään kasva, mukaan vaan.

Kotona etsin tietoa hankinnastani, kultaimarteesta. Tietysti siitä kasvaa valtava (paitsi minulla, kuolee kuitenkin), mutta eipä siinä mitään: kasvakoot.

Se, mistä ilahduin vielä tätä viherkasvia enemmän oli blogi, joka selvensi seikkaperäisesti kultaimarteen nimeä.

Kultaisuus kultaimarteen nimessä taas juontunee siitä että valtaviksi kasvavien, aavemaisen harmahtavien lehtien tyvessä oleva pieni määrä ruskeita suomuja on selkeästi kasvin mieleenpainuvin piirre.

Saniaisten saattokoti – jo pelkkä nimi tihkuu huumoria ja itse blogi – mitä mainioin sisältö! Käyhän sinäkin katsomassa, kliks tästä sinne!
kultaimarre_Kasvihormoni.fi-2As the days grow dimmer the mind seeks for more growth. That I bring home with all the plants I place here and there and substitute with better ones once the previous ones have seen their best days die.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (2)

  1. Gardener

    Voi tuo saniainen on niin ihana! Kestää myös hyvin leikkona. Mä olen myös haaveillut siitä mutta ei ole osunut kohdalle, ehkä jossain välissä tiemme kohtaavat.

    Puutarhaan saa myös vaikka mitä ihania saniaislajeja, laitan ensi keväänä juttua tulemaan, jos tämän syksyn alelöydöt sattuvat talvehtimaan…

    • Sini K.

      Ai leikkonakin? Jos ei rupsahda, niin tuota vinkkiä pitääkin testata. Onnistuisikohan tämä saniainen kesällä varjon puolella pihalla? Pehko lienee sen kokoinen, että sen voisi jakaa ja laittaa ruukkuihin. Ja kiitos lupauksesta noista saniaisvinkeistä, niitä odotellessa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *