Blogit
Kasvihormoni

Eteläinen syksy

pomppuympyra_kasvihormoni-fi-1Opiskeluaikoina päätin, että syksyllä on päästävä aina etelään, ei tätä Pohjolan lyhyttä kesää muutoin kestä. Sommaren är ju kort, mitä sitä kiertelemään.

Pohjoisen syksystä tein postauksen alkuviikosta, nyt olen täällä etelässä. Meidän syvässä etelässä, jossa puhe on leveää ja elämä leppoisaa, sen kun keikkuu riippukeinussa poppelipuun alla ja kerää mitä erikoisimpia hedelmiä. Vain sangrialasi puuttuu, mutta sen voi jokainen kuvitella käteeni, joka tällä kuvauskeikalla piteli kameraa. Tilanne pitää selvästikin korjata seuraavalle etelänmatkalle.

Tervetuloa mukaan!

pomppuympyra_kasvihormoni-fi-6
Syysleimut aloittivat kukinnan elokuun alussa ja nyt viimeiset kukat ovat tässä. Pitkä kukinta on kesäkuisen latvonnan ansiota.
ruska_etelarinne_kasvihormoni-fi-1
Päärynäpuun alla kasvaa punainen matto isomaksaruohoa. Syksyn paras meidän pihassa!
ruska_etelarinne_kasvihormoni-fi-2
Syyshortensiat ovat muuttuneet punaisiksi mutta eivät hehku samaan tapaan taustan koristearonian kanssa. Juurelle istutin reilusti tulppaaneja, jospa sipulit saisivat olla rauhassa kevääseen asti.
pomppuympyra_kasvihormoni-fi-5
Muutama loikka etelään, niin lähelle päiväntasaajaa kuin meillä on mahdollista päästä, ja ollaan hehkuvan syysasterin luona. Tämä kukkii toivottavasti vielä lumenkin alta.
pomppuympyra_kasvihormoni-fi-2
Ja lopuksi vielä käännös kannoilla, mistä löytyy jalkojen juuresta oranssiin peittoon kääriytyvä lehtotaponlehti. Sieltä se nousee talven jälkeen taas virkeänä, kunhan päästään sinne saakka.

Kiitos siitä, että liityit matkaseurakseni, nyt on etelänreissu tehty. Kelit hellivät, aurinko helotti niin kuin ei koskaan Suomen syksyssä ja kasvukautta sai pidennettyä kuin itsestään.

Kyllä kannatti!

pomppuympyra_kasvihormoni-fi-7

When I was younger, I decided that I will visit more Southern areas every fall to extend my Summer feeling. Here is my this year’s trip to down South in our garden.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com 

Kommentit (3)

 1. Pauliina

  Teillä on ihanan rehevää – niin kuin etelässä yleensä onkin 🙂

  • Sini K.

   Kuvat otin ennen kovaa pakkasyötä, nyt on sen seurauksena parissa kohtaa lehdet mustuneet ja hävinneet. Suurin osa kuitenkin porskuttaa vielä, kiitos kestävien kasvivalintojen!

 2. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

  […] 8.10. kukkapenkissä loisti edelleen latvottu leimukukka, vaikka ympärillä näytti syksyltä. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *