Blogit
Kasvihormoni

Elokuun vahvat värit

Elokuunvärit_Kasvihormoni.fi-3Jo lapsuudesta elokuuhun on liittynyt vahva lataus. Se on kuukausi, jolloin ikkunat ovat huurussa mehustuvista marjoista, sade ropisee ulkona kävelijän niskaan ja perunoita saa kipaista hakemassa pihalta vaikka joka aterialle.

Ja värit! Ne muuttuvat puhtaista vihreistä kellan sävyttämiksi ja murretuiksi hehkuiksi, joissa on vielä voimaa ja väriä, jotka kertovat kasvusta. Tunnelmassa on viipyilyä, joka ei halua myöntää kesän lopun häämöttämistä.
Elokuunvärit_Kasvihormoni.fi-2Päivän ihanin hetki on tallustaa aamukasteisella pihamaalla yöpaidassa ja kerätä kuppiin kirpakoita viinimarjoja. Vain niljainen litsaus kasteen muhjaamien lehtien päälle astuttaessa voi latistaa tunnelmaa mutta oikeastaan sitäkin osaa odottaa. Aamujen kosteudessa on raikas ja puhdas tuoksu: muhevaa maata, tasaista kosteutta ja ilmaa, jota on helppo hengittää.

Arki, se alkaa aalla.
Elokuunvärit_Kasvihormoni.fi-1I’m loving August mornings whit a brisk and moist wind. The scents are earthly and tastes pure: this is the time for crops and colors at their fullest. Even here up North, it is still Summer although the first signs of Fall are slowly appearing.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (5)

 1. Kati

  Mullakaan ei ole mitään keltaista vastaan elokuussa. Silloin se näyttää hyvälle. Multa löytyy myös tuo sama lilja 🙂

  • Sini K.

   Keltainen jotenkin kuuluu huhti-toukokuuhun ja sitten uudestaan loppukesään. Se on niin voimaväri!

 2. Liisa

  Elokuu on mun kuukausi. Syntymäkuukausi 🙂

  • Sini K.

   Hyvä Liisa! Jokaisella pitäis olla oma kuukausi. Mikäköhän olisi mun? Voisin napata itselleni vanhan kansan mätäkuun, sallittaisiinkohan sellainen?

 3. Yläpihalla loistavat violetit ja keltainen – Meillä Kotona -blogit

  […] kaveriksi tulee viinimarjojen punainen ja alkavan ruskan oranssin sävyt (elokuinen postaus on täällä). Värililjat nappaisin mukaan edellisestä kodista ja ne ovat lisääntyneet kiitettäväsi […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *