Blogit
Kasvihormoni

Kun blogi muuttuu ihmiseksi

kasvitieteellinenpuutarha-kasvihormoni.fi-1Voi sitä iloa ja oivallusta, mikä syntyy, kun tapaa seuraamansa blogin pitäjän. Hetkessä blogi muuttuu ihmiseksi, tuosta noin vaan muitta mutkitta, sillä hyvänen aika: näitä blogejahan pitävät ihan oikeat ihmiset ja ne ovat yleensä aina bloginpitäjänsä näköisiä.

bloggaajatapaaminen-kasvihormoni.fi-1Ja saanko esitellä, tässä niitä on, blogeja tai bloggareita, ihan kummin päin tahansa. Siinä on Suvikumpu, Vaalean vihreää, Hernepensaita pariin kertaan, Versoja Vaahteramäeltä ja Orvan(kesä)pesä. Mukana oli myös meitä monta muuta, koko kööri löytyy mm. täältä Instan kuvasta.

kasvitieteellinenpuutarha-kasvihormoni.fi-8Puhuimme päivän ajan meidän yhteistä kieltä, puutarhaa, kuten Suvikummun Marja niin osuvasti asian ilmaisee. Yksi puutarhaharrastajien kehutuimmista piirteistä on se, kuinka puutarhablogeissa on yleensä aina kannustava ilmapiiri, mikä on nykyisessä maailmanajassa ja vapaasti vallattavassa netissä erityinen piirre.

Toisia ei haukuta, harvemmin edes kritioidaan ratkaisuita tai moititaan toisen kasvivalintoja. Kaikki tuntuvat ymmärtävän, että puutarhassa on kyse enemmästäkin kuin vain omasta ilosta. Puutarha on Maan monimuotoisuutta ja yhteisiä resurssejamme lisäävä mahdollisuus ja vain harvoin puutarharatkaisut rasittavat ympäristöä niin, että meillä on oikeasti perusteltua asiaa kauhistella toistemme valintoja.

Makuasioista ja trampoista voi kiistellä, mutta puutarhan tuomasta elämänilosta olemme yhtä mieltä. Ei ole minulta pois, jos naapurissa kasvatetaan porkkanoita ja minä pidän kukista. Paikallaan lojuvat risukotkin lisäävät öttiäisten elinmahdollisuuksia, joten naapurien meidän rytöläjätkin saavat harrastajien silmissä synninpäästön.

Aika armollinen harrastus.

kasvitieteellinenpuutarha-kasvihormoni.fi-5
Rahapuu Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan viileämmässä huoneessa. Toisin kuin nimestä voisi luulla, tämä puu on alan harrastajien mukaan finanssimielessä tuottamaton investointi, mutta voi kuinka meistä lähes kaikki olisivat silti valmiita investoimaan siihen saman tien. Ja kuusi kertaa uudelleen.

kasvitieteellinenpuutarha-kasvihormoni.fi-9Pikaisen gallupin perusteella päivän pakomatka vihreään puutarhakeitaaseen pelastaa mielenterveyttä samassa määrin kuin lentokoneella tehty matka Auringon paahtamaan maailmanosaan. Ja on taatusti ekologisempi vaihtoehto!

Jyväskylässä asuvana yksilönä en voi ymmärtää, miksi kaupunki ei ymmärrä, kuinka hyvä investointi kasvitieteellinen puutarha olisi. Mielenterevyden ylläpidon kuistannuksissa vapaana pulputtava lummelampi on taatusti pienempi kuluerä kuin muutama laitoshoitopaikka. Puutarhatapaamisessa me harrastajat kinastelemme, kenen lottorivi saa voittaa, jotta sellaisen saisi rakentaa, mutta yhteisönä sellaisia onneksi löytyy Helsingin lisäksi myös esimerkiksi niinkin pohjoisesta kuin Oulusta ja Joensuusta. Onnekkaat te!

Jos minulla alkaa mielenterveys reistailla, paras buuttausasema löytyy tällaisesta viherkeitaasta. Tämä mainittakoon vinkkinä lähipiirimme sosiaalisista suhteista vastaaville yhteyshenkilöille. Hyvin se toimii jo nyt kevätkaipuun paikka-aineena: muutama tunti tropiikin kosteudessa ja olen valmis palaamaan auringonpaisteeseen ja keväthangille. Ne hohtavat taas pienen lumisateen jälkeen eivätkä tunnu läheskään niin suurilta esteiltä kevään tiellä kuin ennen puutarhavierailua.

kasvitieteellinenpuutarha-kasvihormoni.fi-10Niin kiihkeästi, kun kuvaankin kaiken vihreän joko muistoiksi tai muistikortin kuviksi, kaikkea en saa raahattua kotiin saakka. Yksi sellaisista on tämä Kaisaniemen kasvitieteellisen kasvihuoneen käsittämättömän kauniiksi patinoitunut vihersävyinen seinä. Meidän seiniä ei kuulemma saa päästää vihertymään, joten tyydyn näihin upeisiin sävyihin pelkkinä kuvina. Tässä teillekin annos kauneutta.vihreaseina-kasvihormoni.fi-1

Garden blogger meeting was held last weekend in Helsinki Kaisaniemi Botanic Garden. Enjoy the feeling.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (28)

 1. Pioni

  Ihanan inspiroiva päivä tuo lauantai, ja oli tosi kiva jutella puutarhaa ja vähän muutakin:) Näissä tapaamisissa kaikki ovat kuin vanhoja tuttuja, vaikka näkis vasta ekaa kertaa, puutarhailu yhdistää!
  Ensi kertaan:)

  • Sini K.

   Ensi kerta on lupaus!

 2. Riina / Versoja Vaahteramäeltä

  Oli niin kiva tavata sut ekaa kertaa ihana, iloinen Sini!<3
  Vaikka tunnuit kyllä heti vanhalta tutulta, olemmehan olleet blogiystäviä jo pitkään!
  Kirjoititpa hauskasti päivästämme. Musta tuntui, että päivä samalla rauhoitti ja virkisti eli oli oikeasti todella terapeuttinen. Minä uskon, että puutarhanhoito, luonnossa liikuskelu tai kasvihuoneissa haahuilu olisivat parasta terapiaa meille tässä ajassa stressaantuneille tai masentuneille ihmisille. Kantsis tosiaan kaupunkejen huomata se!

  • Sini K.

   Kukas meistä aloittaisi lobbaamisen näiden terapiakeskusten värkkäykseen? Tekijöitä taitaa löytyä jo varastoista riittävästi, että saadaan koko Suomi kuntoon.

 3. Minna

  Hei kiva kuulla että asut Jyväskylässä, sen läheltä olen itsekin kotoisin. Viherlandia on hieno paikka <3 Harmi kun en hokannut tuota teidän tapaamista mutta ehkäpä vielä mekin joskus tavataan sitten toisella kertaa!

  • Sini K.

   Ennemmin tai myöhemmin varmasti tavataan!

 4. Pauliina

  Olipa kiva lukea kuulumisia! Olen monesti miettinyt miten kivaa tosiaan olisi tavata bloggaajia ihan livenä. Ehkäpä joskus…

  • Sini K.

   Ole yhtä rohkea kuin minä ja nappaa seuraava kutsu itsellesi! Kohtaaminen on vielä mukavampaa kuin sen pohtiminen 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *