Blogit
Kasvihormoni

Auringonkukkien loistetta syksyyn

auringonkukkakimppu_kasvihormoni.fi-1Ai että, tästä olen nauttinut! Siis näistä auringonkukista, tästä kimpusta, joka vie oikeastaan takaisin ensimmäiseen omaan kotiin ja niihin kukkiin, joita hain silloin kaupungin ylläpitämästä maisemapellosta iltalenkillä. Vähän olivat kävelysauvat tiellä niitä kotiin kantaessa, mutta väliinkään ei voinut jättää ilmaista opiskelijaelämän piristystä.

Ysärin lopussa auringonkukat oli ihan must, niitä oli myös tekstiileissä ja se oli parasta, mitä oli tarjolla.

Värit tulivat jo takaisin sisustukseen, jokohan näitä on jo vuoden päästä myös sohvatyynyissä?

auringonkukkia_kasvihormoni.fi-3Jotain muutosta on tapahtunut kahdenkymmenen vuoden aikana sen lisäksi, että kasvoihin on tullut ryppyjä ja lanteille lisäkiloja: olen löytänyt auringonkukat, jotka ei oikeastaan näytä auringonkukilta. Pikemminkin daalioilta. Lajkkeen nimi on ’Sungold’ ja se on aika liikkis. Pullea söpöläinen, vähän niin kuin pörröiset koirat.

auringonkukkakimppu_kasvihormoni.fi-3Kaveriksi nappasin vähitellen tummuvia aroniapensaan marjaoksia, violetteja daalioita ja saman sävyn tuoksuherneitä sekä astetta sinisempiä mutta superherkkiä jättiverbenoita. Pyöreä malja pitää kukat melkein pystyssä mutta tämä kokonaisuus on oikestaan paras rennon lerpattavana.

Mielestäni kauneinta, mitä osaan just nyt katsella.

Kiikuttelen maljaa edestakaisin työpöydän ja keittiön pöydän välillä, että en missaa kukkien vahvaa syksyistä ilmiasua, tarpeen tullen siirrän retkottavan varren alhaalta tuonne päälle pystyyn.

Iloa loppuviikkoon!

auringonkukkakimppu_kasvihormoni.fi-2

Mitä mieltä auringonkukista: mukaan vai mäkeen?

Sunflowers are fall time flowers and you can get extremely powerful arrangements of them. Here, I have two different kinds of sunflowers (’Sungold’ and ’Ruby’) together with purple dahlias, sweet peas, Verbena bonariensis, and Aronia berries. My favorites this week!

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (6)

 1. Jonna

  Juuri samaisia auringonkukkakaunokaisia täällä ihailen ja pohdin, saako näistä kerättyä siemenet ensi vuodeksi.

  • Piparminttu

   Violetti ja oranssi muodostavat upean värikontrastin. ’Sungold’ on ihanan pörröinen!

  • Tarja/Parasta aikaa -blogi

   Oi kuinka ihana pörheä pallo. En ihannoi tavallisia auringonkukkia, mutta tuo on jotain muuta :).

  • Sini K.

   Meillä on siemeniä niin onnettomasti, että ensi vuoden kukat pitää varmasti kasvattaa ostosiemenistä. Mitenköhän tuo pörröinen ’Sungold’, mahtaakohan se edes tehdä siemeniä? (Kaipa sekin…) Violetin, tuon tumman rusehtavankeltaisen ja auringonkeltaisen yhdistelmä on tällä hetkellä tosi paljon omaa silmää miellyttävä. Alkukesän vaaleanpunaisen innostuksessa en olisi kyllä sitä arvannut. Mutta talvella uumoilin kuitenkin, sillä hankin näitä siemeniä reilusti.

 2. Liisa

  Eka kerta meillä ainakin kymmeneen vuoteen, etteivät auringonkukat itäneet. Harmi.

  • Sini K.

   Siis jäivät kokonaan itämättä? Onpa harmittava takaisku!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *