Blogit
Kasvihormoni

Än, yy, tee, laukkakausi!

laukat_kasvihormoni.fi-2Navakka tuuli vei meiltä viimeiset kauniit tulppaanit (vaikka sadetta ei saatu, e-ei, ihan vaan nimellisesti), nyt niistä on jäljellä vain muutama hapsottava sinnittelijä. Se on siis jäähyväiset tulppaaneille, mutta samalla hihkun onnesta, sillä uusi kausi on alkanut: laukkakausi!laukat_kasvihormoni.fi-4Viime syksyn laukkojen sipulien istutus (postaus täällä) ja juurtuminen on erittäin onnistunut ja ainakin sata valkoista pallopäätä keikkuu alapihan kukkapenkeissä. Ne ovat i-ha-nia! laukat_kasvihormoni.fi-3Valkoisilla laukoilla ei ole suomenkielistä nimeä, enkä ole nähnyt niitä oikeastaan myynnissäkään missään täällä meillä. Tilasin niitä suoraan Hollannista, ja ah, miten nautinkaan! Allium ’Hirtifolium album’ on nimi, joka kannattaa raapustaa muistiin, mikäli haluaa näitä jättimäisiä voikukkahaituvia pihaansa. Suosittelen!laukat_kasvihormoni.fi-1Blogin kannalta on harmillista, että laukat kasvavat pomppuympyrän penkissä, sillä siinä on hieman huonot kuvausolosuhteet. Itse penkki on livenä mitä mainioin, mutta kuviin tahtoo tulla aina mukaan jonkun naapurin talo tai esteettisyyden pilaava tramppa, joten penkin kokonaisuus jää täällä hahmottumatta. Voin kuitenkin luvata, että kyllä, se on näyttävä! Erityisen kiva on tuo laukkojen, särkyneensydämen ja kuvissa vain värinä vilahtavan puna-ailakin yhdistelmä. On näitä laukkoja muuallakin, mutta tässä ne ovat ehdottomasti parhaita.laukat_kasvihormoni.fi-6

It’s allium time and I love these ’Hirtifolium albums’.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (7)

 1. Maikku

  Ihania ovat! Osaatko sanoa, mistä johtuu tuo lehtien päiden kuivuminen? olen harmitellut meillä samaa ilmiötä.

  • Sini K.

   Kaikki sipulikasvit kuivattavat lehtensä, laukat aloittavat sen jo ennen kukinnan alkua. Siksi meillä suurin osa laukoista kasvaa rehevien kasvien lomassa, niin lehtien ränsistyminen jää piiloon. Viime talvi vei osan kasveista, joten noissa muutamasa kohdassa näkyy rumasti kuivuneita lehtieä.

 2. Katja

  Kauniita laukkoja. Meillä ei ole laukkojen vuosi, kehnosti kukkii osa viime syksyn istutuksista ja osa vanhoistakin. Toiset taas kukkivat oikein hyvin.

  • Sini K.

   Viime talvi oli kyllä katala kaikille istutuksille. Meillä jäi jostain syystä yhden kukkapenkin sipulit juurtumatta, mutta en usko, että tästä voi syyttää pakkasta.

 3. Mari Pöyry

  Hei, niin ihastuttavia ja suloisia ovat 🙂 saako kysyä mistä Hollanista näitä tilasit, joku verkkkokauppa kenties?

  • Sini K.

   Kyllä, kyseessä on Hollantilainen verkkokauppa. Olen tehnyt tilaukseni useita vuosia bulbi.nl-sivulta, tilaus on ollut aina onnistunut ja asiakaspalvelu on ymmrätänyt pohjoisen leveyden tuottaman kiireen, kun on pyytänyt syksyllä aikaistamaan lähetystä.

 4. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

  […] 10.6. Valkoisia laukkoja kaikkialla […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *