Blogit
Kasvihormoni

Amppeli terassilla

amppeli_kasvihormoni.fi-1Kesä on siinä vaiheessa, että kaikki esikasvatukset on viety pihalle ja terassi siivottu oleilua varten. Sisustusbloggari olisi päässyt tähän tietysti jo huhtikuussa, mutta minä venytin terassin luovuttamista oleilulle heinäkuulle. Heh, Tekninen tuki oli oikeassa todetessaan alkukeväästä, että kasvien kasvatusta terassilla ei voi välttää, sanon minä kauniisti millaisia lupauksia tahansa.

Siivottu (ja autio) terassi vaati selvästi jotain piristystä, joten virittelin violetit juorut amppeliin. Sopivaa, yksinkertaisen kaunista kappaletta ei löytynyt kaupungin kaupoista, joten totesin, että ei sen tekeminen voi olla vaikeaa ja viritin mieleiseni itse. Tein sen näin.

Näin tein juuttinaruamppelin

Amppelinvalmistus_kasvihormoni.fi

 1. Mittaa haluttu amppelin pituus. Aseta kaksi tuolia tälle etäisyydelle toisistaan. Kieputa juuttinarusta kahden tuolin ympärille neljä kierrosta narua, jotta saat yhteensä kahdeksan oikean pituista säiettä.
 2. Leikkaa narun pää poikki ja solmi aloitus- ja lopetuspäät tiukasti kiinni sekä toisiinsa että kahteen muuhun naruun. Tästä tulee amppelin pohja.
 3. Leikkaa kahdeksan viiden sentin pituista narunpätkää.
 4. Solmi neljällä narulla aina kaksi vierekkäistä lankaa kiinni toisiinsa. Mittaa solmupaikat tulevan ruukun mukaan niin, että ne jäävät hieman ruukun puolivälin alapuolelle.
 5. Solmi tämän jälkeen kahden vierekkäisen nipun laitimmaiset narut kiinni toisiinsa. Nämä narut pitävät ruukun vakaana.
 6. Pujota ruukku paikalleen ja sirrä solmuja tarvittaessa tasaisemmin välein. Kieputa halutessasi myös amppelin yläosaan pätkä narua tasaamaan amppelin ulkonäköä.

amppeli_kasvihormoni.fi-3

I made a simple hanger. This is such an easy diy project everyone should try it!

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (2)

 1. Puutarhamyyrä

  Kätevää. Hienot amppelit tuli.

  Puutarhamyyrä Kasveja siellä ja täällä -blogista

  • Sini K.

   Kätevää ja helppoa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *