Blogit
Kasvihormoni

Ovikranssi ja ovenpielen syksyiset kukat

sisaantulokasvit_kasvihormoni-fi-2 Syksyn edetessä olen siivonnut pihaa nurkka kerrallaan kuntoon. Ovenpielen istutukset ovat usein se viimeinen kohta, johon maltan koskea, sillä kesäkukat ovat vielä syyskuussa niin muhkeita. Sitten kun lokakuussa tajuaa, että kesä on mennyttä ja ensimmäisten kunnon pakkasten myötä myös kesäkukat, on lähes hätää kärsimässä, kun pakkasenkestävät kasvit on jo myyty loppuun.

Jos muistan, ennakoin ensi vuonna tilannetta ja laitan koristekaaleja kasvamaan oman pihan kasvulavaan, niin ei tarvitse etsiä kissojen ja koirien kanssa.

sisaantulokasvit_kasvihormoni-fi-1Omasta (ja vanhempieni) pihasta etsin oven pieleen lankaköynnöstä, havuja ja varpuja, niin miksi ei myös muita kasveja?

ovikranssi_kasvihormoni-fi-1Keväinen pajunkissakranssi toimi pohjana, kun kieputin sen ympärille puolukanvarpuja. Toimintatapa on yksinkertainen: pieni tukko tai nippu varpuja käteen, asetellaan ne sopivan peittävästi pohjan ympärille ja kiepautetaan yhtenäisellä metallilangalla pohjaan kiinni. Ja sitten toistetaan niin usein, että koko kranssi on saatu peittoon (tai ainakin niin suuri osa, mitä on tarve). Kranssiin lenkki ja ripustus oveen.  ovikranssi_kasvihormoni-fi-3Kranssi mustuu tästä vehreästä kovien pakkasten ja suojasäiden vaihtelun myötä, mutta kyllä se siinä ainakin muutaman kuukauden pysyy hyvänä. Väleihin ajattelin käydä katsomassa vielä punaisia marjoja lähistön villinä kasvavasta orapihlajasta ja joulun alla kenties koristelen sen joulutähdin tai palloin.

ovikranssi_kasvihormoni-fi-2Nautinnollista viikonloppua!sisaantulokasvit_kasvihormoni-fi-3

Jos päädyit tänne etsimään ideoita ja tarkempia neuvoja ovikranssin tekemiseen, klikkaa itsesi tähän tekemääni ohjepostaukseen!

Fall like wreath and pots on the front porch make a day. Have a good weekend!

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (3)

  1. Puutarhamyyrä

    Hienot syysistutukset ja kranssi.

  2. Pauliina

    Oi, miten nätin asetelman teit!

  3. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

    […] saakka ehti hyvin pihapuuhiin, kävin hakemassa vielä tomaatista siemeniä talteen, askartelin ovikranssin ja siivosin ränsistyneet kesäkukat kompostiin sekä hankin takapihalle nipun punaisia kanervia. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *