Uuden vuoden kujeet – lomalla käyty ja auto vaihdettu!

Muutaman viikon tauko blogin kirjoittamisessa on ollut paikallaan. Kävimme vuoden vaihteen jälkeen viikon reissun Kap Verdellä. Kahteen vuoteen en ole uskaltanut käydä pitemmillä lennoilla, sillä viime reissusta sain ”tuliaisena” keuhkoembolian, josta kirjoitus löytyy täältä.

Ennen lentoa piti pistää mahamakkaraan tällainen piikki, jotta tukoksia ei taas lennon aikana syntyisi.

Reissu oli varsin rentouttava, vaikka näin ravitsemusterapeuttina oli mielenkiintoista seurata sekä omaa käytöstäni että toisten ruoka- ja juomavalintoja hotellissa, jossa kaikilla oli all inclusive. Aikaisemmin en ole sellaista nimittäin kokenutkaan! Maisemat olivat aika karuja, sillä Kap Verdellä sataa vain 2-3 kertaa vuodessa. Saarella on etenkin tammikuussa hyvin tuulista (päivittäin meidän lomamme aikana 11 m/s), mutta aallot ovat vaikuttavan näköisiä!

Rantaviivaa ja pehmeää hiekkaa riitti!
Komeita kaktuksia löytyi paikallisesta kasvitieteellisestä puutarhasta

Mutta sitten uutisia mun uudesta hankinnasta – nimittäin mun autosta! Kun aloitimme rakentamisen, vaihdoin autoni Skoda Suberbiin, sillä siinä on mahtavan isot tavaratilat. Suberbissa on kyllä aivan loistava ajettavuuskin, mutta tästä autosta puuttui moni sellainen lisävaruste johon olin vuosien mittaan jo tottunut. Eihän ”raksa-autolta” nyt kaikkea hienouksia voi vaatia…

Myönnän suoraan, että auto on minulle myös olemattoman penikseni jatke 😀 Eli haluan, että auto on myös mun näköinen ja teen autovalintoja turhan suurelta osin tunteella. Kiireisimpinä työvuosinani olen ajanut autoa jopa yli 70 000 kilometriä vuodessa. Auto on siis ollut minulle tärkeä työväline! Nyt Järvenpäähän muutettuamme olen alkanut käyttämään enemmän junaa ja keikkoja ympäri Suomea on selkeästi aikaisempia vuosia vähemmän. Kilometrejä tulee ajettua enää vain 25 000 – 30 000 vuoteen. Jatkossa ehkä vieläkin vähemmän.

Ja vaikka sanoin, että teen auton valinnan pitkälti tunteella, niin tein aika kovan taustatyön ennen ”uuden perheenjäsenen” valintaa. Kävin koeajamassa seitsemää eri autoa ennen lopullista päätöstä. Sydämeni lopulta vei uusi Kia XCeed! Lopulliseen päätökseen vaikutti auton hyvä hinta-laatu-suhde, hyvät arviot vertailuissa ja aivan loistavat automyyjät Järvenpään Delta Autossa! Myönnän, että en ehkä ole kaikkein helpoin asiakas autokaupassa(kaan), mutta täällä autokaupassa oli sekä asiantuntemusta sekä oikeanlaista asiakkaan kohtaamista. Luulin (ja eräs toinen autokauppias Vantaalla oli myös vahvasti siinä käsityksessä), että tässä automallissa ei ole itselleni tärkeää ominaisuutta eli handsfree takaluukkua. Mutta Delta Auton Ville, todisti toisin! Kia XCeedissä ei tarvitse edes heilauttaa jalkaa auton alla (kuten edellisessä Ford Kugassani), vaan riittää, että seisot muutaman sekunnin auton takana ja takaluukku aukeaa piippauksen kera! Todella hyödyllinen toiminto, kun tulet kaupasta kolmen kassin kanssa autolle loskasäässä! Ominaisuus, joka luo arjen huolettomuutta!

Täydellisen huolettoman autosta nyt teki vielä se, että asennutin siihen Webaston, jota voi säätää puhelimella. Ei pelkästään lämmityksen vuoksi, vaan koiran omistajana on tärkeää saada kesäkuumalla myös tuuletusta autoon ja se onnistuu tämän uuden Webaston kautta! Niin ja on auto kyllä designiltaan kauniskin! Ainoa missä jouduin nyt joustamaan oli neliveto. Muutoin auto vastaa nyt pitkälti tarpeitani näillä kilometreillä. Koirat matkustavat jatkossa takapenkillä turvavöissä tavaratilan sijaan. Viktor elelee nyt kuitenkin viimeistä vuottaan ja Fionalle riittää aikaisempaa pienempi auto.

Tällaisena autoihmisenä voisin hehkuttaa uutta autoani vielä helposti muutaman palstan verran, mutta luulenpa, että monia blogini lukijoita ei autot niin paljoa ehkä kiinnosta. Minulle hyvä auto oikeilla ominaisuuksilla luo elämään paljon turvaa ja huolettomuutta. Siksi se sai osansa myös tässä blogissa. Niin ja kyllähän se sopii tuohon autokatokseenkin aika kivasti!

Kommentit (1)
  1. Täällä toinen autofriikki! Barbien rinnalla
    mulla oli aina pikkuautoja😆
    Jo silloin kauan sitten unelma-autoni oli Range Rover, ja korkean hinnan vuoksi unelma edelleen. Tällä hetkellä ajelen hybridi-Mondeolla❤❤
    Deltasta en hankkisi nykyään nastaakaan, niin käsittämätöntä kohtelua he ovat kohdistaneet työntekijöihinsä!😠

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *