Ravitsemusterapeutin raksaeväät

Kuten moni teistä jo tietääkin, että olen koulutukseltani TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti. Muutama tuttavani on jo kysellyt, että mitens ruokapolitiikka sujuu raksatessa. Pakko myöntää, että pariin otteeseen on tullut kerättyä raksalla sellaista nälkävelkaa, että se maksetaan korkojen kera takaisin illalla. Yleensä tämä tarkoittaa soittoa matkalta Klaukkalan nepalilaiseen ja ahmimme kunnon hiilariöverit pahalta haisevana heti kotiin tullessa.

 

Olemme muutama vuosi sitten ostaneet autoon kylmälaukun, jonka saa myös verkkovirtaan. Se toimii meillä jääkaappina. Mies osti raksalle myös kahvinkeittimen, sillä muutoin on päivä pilalla ja valmiit kylmät ”höpöhöpökahvit” maksavat pari euroa purkilta. Meillehän ei siis edelleenkään tule raksalle vettä, joten se on sinne kannettava kotoa. Vessassa käymme, jos/kun pidämme tauon ja haemme ruokaa Cittarista. Eli nesteytys on pidettävä maltillisena, jos ei puskapissejä halua yhtenään harrastaa.

 

Tapparateipillä korjattu kylmälaukku 🙂

 

Muutamia ruokaan liittyviä rutiineja on kuitenkin jo kehkeytynyt, vaikka kovin montaa täyttä päivää emme raksalla ole vielä viettänytkään.

 

Banaanit ja pähkinät. Nämä ovat olleet jo vuosia mukana myös mun työmatkoilla, sillä reissaan aika paljon pitkin poikin Suomea luentokeikoillani.

 

 

Erilaiset välipalakeksit ja siemennäkkärit. Nämä uppoaa paljaaltaan ja vaihtoehtoja löytyy nyt jo paljon erilaisia.

Jogurtit ja rahkat. Osassa kivasti lusikka mukana. Nopea syödä, jos on kiire.

Salaattibaarin salaatit. Kallista hupia, mutta mieluusti maksan 5-8 euroa itse kootusta salaatista. Välillä käyn hakemassa matkalla Lidlistä valmissalaatin tai hedelmäsalaattia.

 

Pizza. Kyllä, välillä pizzaakin. Järvenpään Citymarketista saa kohtuullisella hinnalla oivallista pizzaa ja toinen kestosuosikkini on Kotipzzan Kotzone, niin saan salaatit samaan hintaan!

Jämät. Joskus otan mukaan edellisen päivän jämiä, mikäli ne on kylmänä syötäviä. Nyt oli mukana uusista perunoista ja kikherneistä tehtyä salaattia.

Suklaa ja muut herkut. Yritän pitää kohtuudessa, mutta tilanne vaatii joskus kriisisuklaata!

 

Kuten huomaatte, ei tämä mitään rakettitiedettä ole. Yritän varautua pitkiin raksapäiviin suht fiksuilla valinnoilla ja siihen, että ruokaa olisi riittävästi. Minä kärsimässä nälkäkiukkua ja tekemässä tarkkuutta vaativaa hommaa = todellinen kaaos ja perheriita.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *