Puhtia vievät pihahommat

Puuh! Lokakuun viikonloput ovat olleet täynnä fyysistä työtä. Lihaskuntotreeniä on tullut luontaisesti tehtyä viikonloppuisin, kun 5,5 tonnia sepeliä on odottanut lapiointia seinien vierustoille. Jännä muuten, että ikkunoiden puitteilla on oma nimityksensä eli smyygit, mutta sokkeelin vierustalle ei ole mitään sanaa. Aikoinaan yritin asiaa googletellakin, että mitä vaihtoehtoja sokkelin reunustalle/vierustalle olisi. Lopulta päädyimme mustaan 16-32 kokoiseen sepeliin (kun naapurillakin oli).

Pohjalle tuli suodatin kangas ja reunaksi haettiin ruskean sävyistä kestopuuta. Nyt homma on jo loppusuoralla ja sepeliä jäi hieman reilu tonni yli, mutta saamme ne onneksi myytyä naapurille. Sokkelin vierustan leveydeksi muotoutui lopulta hieman vajaa 50 senttiä. Kaikki lapioitiin käsipelillä kottikärryyn ja siitä kipattiin seinän vierustalle. Kun osaisi vielä lapioida toiseenkin suuntaan, niin treeni olisi ollut vatsalihaksille tasapuolista.

Tämä homma vaati melkoista kyykkimistä sekä vatsalihaksia…
Aamun intoa täynnä…
Siistimistä vaille valmis!
Reisilihastreeni tuli tehtyä tällaisena vetoharjoitteena 🙂

Lisäksi laittelimme osan Rudukselta hankituista reunakivistä paikoilleen. Loput jää kyllä keväälle, sillä tuo kylmän kostea ilma ei houkuttele tekemään kuin vain ihan pakolliset hommat. Meillä olisi haaveissa vielä saada tämän vuoden puolella lopputarkastus tehtyä ja se on tehtävä ennen lumien tuloa.

Ajoin rälläkällä ensin pari reunaa tasaiseksi, kunnes huomasin, että kivissä on myös tällaisia tasalaitaisia päätyjä! Argh!
Sisääntulo on nyt viittä vaille viimeistelty toiselta puolelta.

Vielä pitää pihaa hieman raivata ja lumi voi tulla! Noh, vielä yksi uoma pitäisi kaivaa tuohon parkkipaikan päätyyn ennen kuin kaupungin rakennusvalvonnan mies tulee pitämään lopputarkastusta. Tulipa taas huomattua, että kyllä suoran vetäminen on vaikeaa!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *