Martti (the robotti-imuri) tuli taloon!

Viime kesänä hommasimme robottiruohonleikkurin, jonka nimesimme Irmeliksi. Olimme oikein tyytyväisiä ensimmäiseen robottihankintaamme ja ennen joulua isäni kysyi, että onko jotain erityistä joululahjatoivetta. Siitä se ajatus sitten lähti ja kirjoitin ”joulupukille” toiveen robotti-imurista.

Isäni on eläkkeellä ja hänen intohimonsa on lukea erilaisia tuote- ja hintavertailuja internetin ihmeellisessä maailmassa. Erityisen hyvät arviot oli saanut uusi Roborock S6 – malli, joka on Xiaomin robotti-imurien uusinta sukupolvea. Ja koska imurin ulkonäkökin oli sisutukseen sopiva, niin imuri laitettiin tilaukseen.

Imuri nimettiin Martiksi. Martin ominaisuuksiin kuuluu imuroinnin lisäksi myös kostealla pyyhkiminen, mutta sitä ominaisuutta on tullut kokeiltua vain pari kertaa. Martti ei toki kykene teholtaan ihan samaan kuin normaali imurointi, mutta on hyvänä apuna viikkosiivouksessa, sillä nyt hiekkaa tulee sisään ennätysmäärä! Ilmat kun ovat olleet täällä Etelä-Suomessa kuin olisi ikuinen marraskuu…

Lattian pesua varten on pari erilaista liinaa ja säiliö täytetään vedellä.

Martin asennus oli yllättävän helppoa! Martti ”haistelee” itse ympäristön ja tekee itselleen kartan. Kun kartta on kännykkäsovelluksessa valmiina, voidaan valitan ns. zone-siivous ja tällöin Martti imuroi vain keittiön sekä eteisen. Myös kynnysten ja mattojen reunojen yli Martti pääsee pääosin vaivattomasti.

Viktor ja Fiona ovat ottaneet Martin yllättävän hyvin vastaan! Irmelille piti pihalla jonkin verran haukkua, mutta sisällä he vain tyytyvät seurailemaan Martin toimintaa ja väistävät tarvittaessa. Ja koska olemme tosiaan koiraperhe, Martti yleensä imuroi, kun olemme koirien kanssa lenkillä tai muuten valvonnan alla. Emme jätä koiria ja Marttia keskenään temmeltämään, jotta kakka- tai oksuvahingon myötä lisätuhoa ei syntyisi.

Pahin rapakausi ja kivituhkaa tulee kiitettävästi päivittäin kenkien ja koirien myötä sisään. Tässä kuva ennen Martin käyntiä.
Tässä kuva jälkeen. Ihan täydellistä jälkeä ei siis tule, mutta 70% hiekasta ja kivituhkasta on poissa.

Martti on kuin mitoitettu kotiimme! Se mahtuu juuri ja juuri sohvan sekä sängyn alle ja menee näppärästi myös keittiön tuolien jalkojen välistä! Tämä oli kyllä puhdasta tuuria, sillä en tajunnut mitata ennen tilausta näitä ns. kriittisiä mittoja.

Kuin mitoitettu sohvan alle!
Tämäkin puhdasta tuuria!

Martti on muutaman kerran mennyt jumiin ja yleensä syynä on joku irrallinen johto, jonka Martti on ”syönyt”. Korjaaminen onnistuu kuitenkin onneksi hetkessä. Martissa on irroitettava säiliö, joka kerää karvat ja roskat. Säiliö on hyvä tyhjentää oikeastaan jokaisen imuroinnin jälkeen. Lisäksi pakettiin kuului kaksi suodatinta, joita pystyy itse pesemään. Vaihdamme myös uuden pestyn suodattimen yleensä lähes aina säiliön tyhjentämisen jälkeen.

Karvaa ja hiekkaa kertyy säiliöön nopeasti eli imurointi Martilla parin kolmen päivän välein ei ole turhaa!
Tässä olikin sitten hieman selvittelemistä, mutta onneksi Martti toipui hyvin johtosotkusta…
Martti on telakoinut itsensä pienien tuliaisten kera…
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *