Kevään kuulumiset ja TODO-lista

En ole päivittänyt blogia nyt useampaan viikkoon ja syy on siinä, että en ole yksinkertaisesti ehtinyt! Olemme rakentaneet pihavajaa viimeiset neljä viikonloppua ja olen ollut ihan puhki. Nyt se on vihdoin valmis ja jahka saan parempia kuvia otettua, niin teen siitäkin muutaman viikon sisään postauksen. Pihavajan rakentamisen ohella saatiin istutettua tuijarivistö (noin 50 kpl) toiselle naapurirajalle muutama viikko sitten.

Tarjoustuijat olivat yllättävän hyvälaatuisia!

Viime viikkoina olen pakertanut myös uuden kirjani parissa, joka menee painoon ennen juhannusta. Pari viikkoa sitten ”hovikuvaajani” Mikko Mäntyniemi tuli kuvaamaan meille kirjaan tulevat ruokakuvat. Nyt keittiö oli siis todellisessa testissä, kun kahteen päivään kokkasin kymmenen ruokaa. Ja ilo oli puuhastella hyvässä keittiössä! Taloa suunnitellessa pohdin myös hyvää luonnon valoa, jota tulee hyvin suurista ikkunoista. Mikko sanoi, että hän käyttää mieluummin salamaa ruokakuvia ottaessa, mutta muutti mieltään, kun asteli olohuoneeseemme. Kuvat päädyttiin ottamaan ruokapöydän päällä luonnon valossa. Mikko on ottanut kaikki promokuvani sekä eri kirjojen ja oppaiden ruokakuvat viimeisen kymmenen vuoden aikana. Yhteistyö Mikon kanssa on ollut aina ihanan mutkatonta. On mahtavaa tehdä projektia sellaisen ihmisen kanssa, joka osaa ottaa juuri sellaisen kuvan, kun mun ”sieluni silmät” näkevät, mutta itse en osaisi toteuttaa. Etenkin henkilökuvaajana Mikko on ehdoton suosikkini. Lähipiirini on sanonut, että Mikon kuvissa näytän eniten itseltäni. Joten vahva suositus, jos keväälle on tarvetta laadukkaille yo- rippi- tai hääkuville pääkaupunkiseudulla. Mikon studio löytyy Helsingin Lauttasaaresta.

Mikon kanssa on aina hauskaa! Tässä Mikko lämmittää omenaa föönillä. Ei tosi – hän kuivattaa alustaa, kun siihen tuli muutama tippa vettä.

Ruokakuvien välissä Mikko napsi muutamia kuvia mun ns. silmäkarkeista meille valikoituneista sisustuselementeistä.

Tämä radio täydellinen meidän keittiöön ja ihastelen sitä päivittäin!
Mikko on suunnannut linssinsä epäilevään Fionaan, mutta taustalla näkyy toinen silmäkarkkini – valokuvataulu, jonka kuvan on ottanut toinen luottokuvaajani Jukka Risikko.

Mutta koska olen suunnitelmallinen ihminen, tein itselleni TODO-listan kevään ja kesän hommista. Listasta tuli sen verran pitkä, että huolettomuudesta ei voi ihan vielä puhua tämän talon osalta. Nyt ensimmäiset hommat listalta on sentään jo tehty.

 • Pihavajan pohjat
 • Pihavajan rakentaminen ja maalaus
 • Varaston ”räjäyttäminen” eli kaikki ulos ja siivous sekä järjestely
 • Takapihan tuijien istutus
 • Terassin pesu ja kukkaistutukset
 • Terassin otsalautojen viimeistely
 • Kukka-altaan pohjien teko
 • Kukka-altaan teko
 • Takapihan kivetys
 • Kukka-altaan istutukset
 • Piha-alueen reunakivien laitto

Osa hommista on sellaisia muutaman tunnin puristuksia, mutta toisissa menee kyllä iloisesti taas koko viikonloppu (tai ehkä kaksikin…). Tuntuu, että on sellaisella ikuisella loppusuoralla, joka ei ikinä lopu! Pääosin kaikki on valmista, mutta… Noh, asia kerrallaan. Kyllä nämä tälle kesälle valmistuu! Ja sitten alkaa (ehkä) huolettomampi elämä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *