Vegaaniset vadelmamuffinit

vadelmamuffinit

Mustikan rakastajille tämä syksy on ollut vähän kehnompi sadon kannalta, mutta vadelmaa ainakin meidän lähimetsän reunoilta näyttää löytyvän hyvin! Toki ainahan näitä herkkuja voi poimia ihan sieltä kaupan pakaste-altaaltakin, mutta itse poimituista herkuista on aina kivempi leipoa mielestämme!

Tällä kertaa halusimme jakaa teille yhden herkullisen reseptin Huoletonta Hyvää-kirjasta. Nämä vegaaniset vadelmamuffinit ovat myös gluteenittomia sekä tehty ilman valkoista sokeria (kuten kirjan muutkin herkut!), mutta halutessasi voit tehdä nämä tavallisia jauhoja tai sokereita käyttäen!

vadelmamuffinit

Vegaaniset vadelmamuffinit ovat suloisia, eikö? Ja jos nyt kuitenkin toivoisit mustikkaherkkuja, niin taipuu tämä resepti vadelman sijasta mustikkaankin! Tai vaikkapa omenoihin tai herukoihin! Lisää gluteenittomia reseptejämme löydät täältä.

Ja jos Huoletonta Hyvää puuttuu vielä kirjahyllystä, löydät sen edulliseen hintaan täältä!

Vegaaniset vadelmamuffinit

Ainekset (12 annosta)

2 dl
kasvimaitoa
1 dl
omenasosetta
2 rkl
chiansiemeniä
¾ dl
öljyä
1½ dl
kookossokeria (tai ruskeaa sokeria)
5 dl
gluteenitonta jauhoseosta
1 tl
vaniljajauhetta/sokeria
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
ruokasoodaa
2 dl
vadelmia
Muruseos
½ dl
kaurahiutaleita
2-3 rkl
margariinia tai öljyä
2 rkl
kookossokeria (tai ruskeaa sokeria)
30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

  1. Vuoraa muffinipelti muffinivuoilla ja esilämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Sekoita isossa kulhossa yhteen kasvimaito, omenasose, öljy, chiansiemenet ja kookossokeri. Sekoita toisessa kulhossa yhteen kuivat aineet ja lisää ne sitten nesteiden joukkoon huolellisesti sekoittaen, älä kuitenkaan ylivatkaa ettei taikinasta tule sitkeä.
  3. Lisää lopuksi taikinan sekaan vadelmat hellästi nostellen.
  4. Annostele taikina vuokiin täyttäen n. 3/4 vuoasta. Valmista muruseos.
  5. Sekoita kaikki muruseoksen ainekset taikinaan käytetyssä kulhossa yhteen ja ripottele sitten muffinien pinnalle.
  6. Paista muffineita 175 asteessa uunin keskitasolla n.15 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kauniin kullanruskeita.
ruoka vegaaninen leivonta makeat-leivonnaiset
Kommentit (2)
  1. Ritva Aikio
    9.8.2019, 22:59

    Kuinka paljon chiansiemeniä? Puuttuvat reseptistä kokonaan…?

    1. 2 ruokalusikallista! Huh, kiitos huomiosta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *