Vegaaninen täytekakku

Vegaaninen ruokavalio tuottaa aina meille pääasiassa sekaruokavaliota noudattaville päänvaivaa, mutta nyt tuli tehtyä sekä herkullinen että kaunis kakku – ja täysin vegaaninen. Pohjana oli mehevä suklainen kakkupohja ja täytteenä ihan perinteisesti mansikkaa ja kermaa (kasvipohjaista, tietty).
Vegaaninen suklaakakkupohja ohje 15cm;

4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljauutetta
1 1/4 dl rypsiöljyä (tai n.100g)
2 dl hienoa sokeria
1 ½ dl kaura/soijajogurttia
1 dl kaura/soijamaitoa
1. Vuoraa 15 cm kakkuvuoka leivinpaperilla tai voitele öljyllä, esilämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
2. Lisää kuivien aineiden joukkoon nesteet ja kääntele huolellisesti sekaisin, älä ylivaivaa.
3. Kaavi taikina kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla n. tunnin uunin tehosta riippuen. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Kun märkää taikinaa ei tartu tikkuun, kakkupohja on valmis.
4. Anna pohjan jäähtyä 5 minuutin ajan vuoassa, sitten kumoa se jäähtymään pöydälle tai ritilälle.
5. Kun kakkupohja on jäähtynyt täytä se haluamillasi täytteillä ja kuorruta.
HUOM! Kakkupohjan paistoaika on viitteellinen ja saattaa eri uunissa olla pidempi! 
Hammastikkutestillä kannattaa tarkkailla!

Täytteet & kuorrute;
200g mansikkamarmeladia
150 g tuoreita mansikoita
½-1dl kaurasuklaamaitoa
2½dl-3½ dl soijakermaa, vaahdotettuna
+ väriainetta
+ sokerimassakoristeet
Viimeisessä kuvassa kakku onkin jo turvallisesti laatikossaan, matkalla määränpäähän. Ihan suloinen tuli, vaikkakin osittain meille tuntemattomista aineksista 🙂 Kakusta intoutuneena teimme myös eilen vegaanista pullaa ja isoksi yllätykseksi se maistui aivan samalta kuin ”tavallinen” pulla 🙂
Viini&Ruoka-messujen liput voitti nimimerkki Koivu, sinulle on pistetty meiliä! 🙂

-Dr.Sugar-
Kommentit (10)
  1. Tämä on niin nätti kakku, ihanat pastelliset värit 🙂 Kuullostaa herkulliseltakin 😛

    1. Dr.Sugar/Jonna
      25.10.2016, 15:08

      Kiitos paljon 🙂

  2. Kakkuvaltakunta
    25.10.2016, 17:31

    Ihanat värit ja niin kaunis koristelu 🙂

    1. Dr.Sugar/Jonna
      25.10.2016, 20:33

      Kiitos paljon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *