Suolakeksitoffeet

suolakeksitoffeet

Suolakeksitoffeet on MELKEIN niin hyviä että itkettää. Meidän oli pakko jakaa nämä eteenpäin, sillä muuten oltaisiin syöty kaikki ihan kahdestaan. Vaikka näissä makeisissa on muuten ihan hyvä säilyvyys, niin syöjiin ei voi luottaa! Näistä tuli kertaheitolla meidän tämän vuoden kalenterisuosikkimme. Toffee, suolakeksit ja suklaa… ei voi mennä mitenkään pieleen näillä aineksilla. Toffeissa on ihanan rapean murea koostumus, ei lainkaan kova, vaan ihanan lohkeava!

Tarkkasilmäiset tunnistaa, että nämä on melko samannäköisiä kuin viime vuoden mantelitoffeekrokantit ja tämä onkin samaisen ohjeen pohjalta luotu. Isoin ero on siinä, että näiden pohjalla on manteleiden sijasta ihana rapeita suolakeksejä. Keksien suolaisuus ja toffeen ihana makeus on täydellinen yhdistelmä. Pinnalle laitoimme paahdettuja manteleita, suolakeksimurua sekä hitusen sormisuolaa. Toimii! Jos haluat, voit laittaa pinnalle pelkkää suolakeksimuruakin. Itse tykkäämme mantelin tuomasta suutuntumasta (ja tottakai mausta!).

suolakeksitoffeet

suolakeksitoffeet

suolakeksitoffeet

Meneekö suolakeksitoffeet sinun kokeilulistalle? Me tulemme tekemään näitä vielä muutaman satsin lahjaksi sekä omaan joulupöytään. Sen verran herkullisia tosiaan ovat. Jos kaipaat pehmeitä toffeita kokeile meidän herkullisia mikrotoffeita (jotka voit nimestä huolimatta valmistaa myös liedellä).

Tällä viikolla on tulossa lisää makeita sekä suolaisia reseptejä, mm. kakkua sekä näkkileipää. Ja huomenna luukusta löytyy erään lukijamme vegaaninen toivemakeinen, suklaisella kuorrutteella hunnutettuna. Luukun resepti tuttuun tapaan livenä blogissa heti keskiyöllä! Huomiseen 🙂

Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna

Suolakeksitoffeet

Ainekset (25 annosta)

1 pkt
suolakeksejä (esim.Tuc)
225 g
voita
2½ dl
erikoishienoa sokeria
½ dl
vettä
2 rkl
glukoosisiirappia (tai vaaleaa siirappia)
100 g
tummaa suklaata
+ pinnalle mantelirouhetta/pähkinää & sormisuolaa
2 h 20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

1. Valmistele n. 20x20cm kokoinen neliövuoka, vuoraamalla se leivinpaperilla. Aseta suolakeksejä koko vuoan pohjalle. Jos tarvitsee, voit halkaista keksejä sopimaan paremmin.
2. Mittaa muut ainekset kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes kaikki on sulaneet toisiinsa. Ole tarkkana ettei sokeria kerry kattilan reunoille missään vaiheessa, välttääksesi toffeen kristallisoitumista. Voit varalta sutia kattilan reunoja vedellä kastellulla pullasudilla.
3. Kun kaikki on sulaneet toisiinsa, nosta lämpöjä ja keitä massa 151 asteeseen aina välillä sekoittaen. Seos kuohuaa jonkun verran lämmityksen aikana, joten ole varovainen. Kun massa on saavuttanut vaaditun lämpötilan, kaada se välittömästi vuokaan suolakeksien päälle. Massa saattaa heti kaataessa olla vähän vaahtoinen, mutta se laskee kun ilmakuplat puhkeaa.
4. Anna toffeemassan jäähtyä reilu viitisen minuuttia, levitä sitten suklaarouhe toffeen pinnalle. Laita vuoan päälle folio tai iso lautanen ja anna suklaan sulaa viisi minuuttia. Levitä sulanut suklaa varovaisesti lusikalla ja ripottele pinnalle manteleita/pähkinöitä, suolakeksimurua sekä sormisuolaa.
5. Annan toffeen kovettua huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan ja leikkaa tai katkaise haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä huoneenlämmössä.
HUOM! Jos voi erottuu toffeemassan joukosta keittäessä, on se yleensä merkki että massa on lämmennyt liian nopeasti. Tässä vaiheessa kannattaa nostaa kattila liedeltä, sekoittaa massaa kovasti ja laittaa uudelleen liedelle miedolle lämmölle edelleen sekoittaen. Jos tämäkään ei toimi, voit kokeilla lisätä 1 rkl kuumaa vettä massan joukkoon ja sekoittaa voimakkaasti. Paras tapa ehkäistä toffeemassan erottumista on käyttää laakeaa, paksupohjasta kattilaa.
ruoka leivonta makeiset joululahjaideat
Kommentit (2)
  1. Kiitos ohjeesta, mahtava idea! Taidan kokeilla tätä gluteenittomilla suolakekseillä. Kuinka sitkeää toffeesta tulee, uskaltaako sitä antaa lahjaksi tekohampailla varustetuille sukulaisille?

    1. Näissä toffee on rouskuvaa sitkeän sijasta, eli vähän kuten daim! Jos hampaat huolettaa silti, voi toffeen tehdä hitusen isompaan vuokaan, milloin siitä tulee ohkaisempi 🙂 toivottavasti tämä auttaa! Kivaa joulun odotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *