Suklaa-vadelmakakku

Hei!
Seuraavan kakun pariin.
Tässä siis kakkupohjana oli meidän suklaamoussekakku-reseptillä tehdyt kaksi pienempää kakkua. Massa siis jaettiin kahtia, kahteen pieneen irtopohjavuokaan. Välissä ja pohjalla oli brownie-pohja.
Kakku sopii noin 12-15 hengelle.
Suklaamoussekakku ohje TÄSTÄ
(Jaa massa kahteen vuokaan, ja jätä keksipohja tekemättä)
Browniepohja;

250g voita
150g tummaa suklaata
4 dl hienoa sokeria
1tl vaniljauutetta/sokeria
4 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta

1. Laita syvimmälle uunipellilesi leivinpaperi. Kevyesti voitele leivinpaperin pintaa pehmeällä voilla tai öljyllä. Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita pilkottu suklaa voisulan joukkoon. Kääntele kunnes seos on tasaista.
3. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljauute, sekoita.
4. Lisää joukkoon kananmunat aina yksi kerrallaan, lisäten seuraavan vasta kun edellinen on sekoittunut.
5. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja kaakaojauhe hellästi käännellen joukkoon. Älä ylivatkaa.
6. Kaada seos pellille ja paista noin 8-10min. Jäähdytä valmis pohja.
//edit kannattaa vahtia pohjan paistumista, sillä saattaa mennä hiukan kauemmin uunin tehosta riippuen valppaan lukijan mukaan! 🙂

Täytteeksi;

Vadelmamarmeladia



Marenki-voi-vadelmakreemi;

4 suurta munan valkuaista
2 1/3 dl sokeria (200g)
250g huoneenlämpöistä suolatonta voita
100g vadelmia (mielellään tuoreita)
(vaaleanpunaista väriainetta)

1. Kumoa valkuaiset ja sokeri kuumutta kestävään kulhoon. Kuumenna kattilassa vettä ja nosta kulho kattilan päälle vesihauteeseen. Vatkaa käsivatkaimella kunnes seoksen lämpötila on 65 astetta, tai kunnes kaikki sokerikiteet ovat sulaneet. Ota kulho pois vesihauteesta.
2. Jatka vatkaamista sähkövatkaimella, kunne seos on valkoista ja ilmavaa, ja muistuttaa marenkimassaa. Vatkaa kunnes seos on jäähtynyt, jopa 10 minuutin ajan.
3. Lisää voi vähitellen pieninä nokareina. Kun kaikki voi on lisätty, vatkaa seosta vielä 3-5 minuuttia. Älä hätäänny, jos seos juoksettuu, sen voi korjata helposti. Jos seos on liian kylmää, laita kulho muutamaksi sekunniksi vesihauteeseen ja vatkaa sileäksi. Jos se on liian lämmintä, laita kulho hetkeksi jääkaappiin ja sitten sileäksi.
4. Soseuta vadelmat ja siivilöi ne hienon siivilän läpi, jotta saat siemenet pois.
5. Sekoita vadelmasose voikreemin joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Voit lisätä vaaleanpunaista väriainetta jos haluat kreemistä voimakkaamman väristä.

Kuorrute on lainattu Linda Lomeninolta (Call Me Cupcake).

Suklaakuorrute;

½ dl kermaa
65-70g tummaa suklaata
1-2 rkl glukoosia tai vaaleaa siirappia
nokare voita

1. Pilko suklaa lämmönkestävään astiaan.
2. Lämmitä kerma ja glukoosi kuumaksi. Älä kiehauta.
3. Kaada kuumennettu kerma ja glukoosi suklaapalojen päälle. Kääntele seosta hellästi, kunnes se alkaa näyttää kuorrutemaiselta. Älä vatkaa.
4. Lisää joukkoon voi antamaan kiiltoa. Kun voi on sulanut, seos on valmista käytettäväksi.
Vinkki! Jähmettynyttä suklaakuorrutetta voi lämmittää uudelleen käytettäväksi vesihauteessa.

Kakun kokoaminen;

1. Leikkaa browniepohjasta 2 irtopohjavuokiisi (halkaisija 18cm) sopivaa palaa. Vuoraa vuoat reunakalvolla tai leivinpaperilla.
2. Valmista suklaamousseseos, kaada vuokiin. Anna tekeytyä ohjeen mukaan. Jos sinulla ei ole kahta samankokoista vuokaa, voit tehdä pohjat erissä.
3. Valmista kreemi ohjeen mukaan.
4. Irrota suklaamoussepohjat vuoista. Pursota ensimmäisen “kakun” päälle vadelmamarmeladia ja aseta ylempi kakku paikalleen.
5. Kuorruta vadelmakreemillä ja laita kakku jääkaappiin.
6. Valmista suklaakuorrute ohjeen mukaan. Kaada sitä valmiin kakun päälle niin, että se valuu vähän reunoille saakka tai pursota vain reunoille, kuten meillä kuvassa.

Vaikuttaa hieman työläältä, mutta on ehdottomasti sen arvoista. Tietenkin kaikkia osia voi myös käyttää erikseen 🙂

-Dr.Sugar-

Kommentit (3)
  1. Sanoin itselleni, että älä klikkaa tätä postausta auki..ettei vaan tule kiusausta tehdä tätä. No täällä ollaan 😀 pakkohan tätä on kokeilla! Oon nyt kuolannut tämän kuvan perässä pari päivää 😀 UPEA!

  2. Photogothic
    27.4.2015, 10:03

    No niin, löytyihän se synttärikakkuresepti! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *