Suklaa-avokadopuikot – Juhannuskalenteri luukku 17

suklaaavokadopuikot

Viimeisiä viedään, eli vielä pari reseptiä juhannuskalenteria jäljellä. Tänään luukusta paljastuu nämä suklaa-avokadopuikot, eli ihanan kermaiset mutta terveellisemmät jäätelöpuikot. Puikot sisältää avokadoa, kaakaojauhetta, hunajaa ja kookosmaitoa. Jos puikoista haluaa kokonaan vegaaniset, voi hunajan vaihtaa vaahterasiirappiin tai vaikkapa agavesiirappiin.

Suklaa-avokadopuikot valmistuu helposti blenderissä surauttamalla ja sitten vaan puikkomuotteihin. Maku on ihanan suklainen ja avokado tekee jäätelöseoksesta ihanan kermaisen. Jos haluat vielä makeampia puikkoja, voit lisätä jäätelöseoksen joukkoon yhden banaanin. Jos kaipaat vähän perinteisempiä jädepuikkoja, kokeile näitä.

suklaaavokadopuikot

suklaaavokadopuikot

Mahtuihan juhannuskalenteriin yksi jäätelöreseptikin! Olette toivoneet kovasti kevyempiä herkkuja (sekä vegaaneille sopivia), joten yritetään niitä tässä toteuttaa enemmän. Tämäkin resepti on todella helppo ja herkullinen valmistaa. Ainakin itse arvostamme sitä, että aikaa ei juurikaan valmistamiseen kulu!

Seuraa meitä instagramissa @drjinna

Suklaa-avokadopuikot

Ainekset (8 annosta)

2
keskikokoista avokadoa
1½ dl
hunajaa/vaahterasiirappia (agavesiirappia, kookosnektaria tms)
1 dl
tummaa kaakaojauhetta (enemmän/vähemmän omaan makun)
1 tl
vaniljasokeria/aromia
1½ dl
luomu kookosmaitoa
+tummaa suklaata koristeluun
+keksi/pähkinämurua koristeluun
5 h 05 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 5 h 00 min

Tee näin:

  1. Mittaa kaikki ainekset paitsi koristeet blenderiin tai monitoimikoneeseen, surauttele tasaiseksi, kuohkeaksi massaksi.
  2. Kaavi jäätelömassa puikkomuotteihin (tai astiaan), tökkää niihin tikut pystyyn ja laita sitten pakkaseen vähintään kuudeksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
  3. Irrota puikot pitämällä muotteja hetki kuuman veden alla, koristele sulalla suklaalla ja keksimuruilla/pähkinöillä.

VINKKI! Jos jäätelömassa on liian löysää ja et saa tikkuja pysymään pystyssä, laita puikot pakkaseen puoleksi tunniksi ja lisää tikut sitten.

ruoka leivonta jaatelo
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *