Sokerikeksit nutella-kuorrutteella

Moi.
Meillä on kaappien tyhjennys meneillään ja viimeinenkin hyllyllä notkunut Nutella-purkki saatiin vihdoin korkattua näihin ihaniin kekseihin.
Pehmeät sokerikeksit saivat päällensä pumpulisen nutella-kuorrutteen. Näistä ei siis makua puutu!
Kuorrute on muutenkin monikäyttöinen, se sopii niin kakkuihin kuin kuppikakkujakin koristamaan!
Pohjana voit käyttää mitä tahansa keksejä, ja tuplasuklaisen herkun saat näillä Nutella-kekseillä. Mutta tällä kertaa itse tuli käytettyä sokerikeksejä!
Keksit (30-40 keksiä koosta riippuen);
300 g voita, huoneenlämpöisenä
3½ dl sokeria
2 kananmunaa, huoneenlämpöinen
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
8 ½ erikoisvehnäjauhoja

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Laita sivuun.
2. Mittaa toiseen kulhoon voi. Vatkaa se pehmeäksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Lisää joukkoon sokeri ja vatkaa vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää voi-sokeriseokseen kananmunat yksi kerrallaan koko aika sekoittaen.
4. Lisää nyt joukkoon jauhot kolmessa osassa edelleen vatkaimella sekoittaen.
5. Pyörittele taikinasta pieniä palloja pellille ja paista n. 8-10 minuuttia. Älä anna ruskistua liikaa! (taikinasta tulee muutama pellillinen)
6. Paiston jälkeen jäähdytä ritilällä.

Nutellakuorrute;

225 g voita, huoneenlämpöisenä
3-3 ½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
125 g tummaa suklaata
1 dl Nutella-levitettä
ripaus suolaa
( 1 rkl maitoa tai kermaa )

+ nonparelleja, strösseliä..

1. Sulata tumma suklaa mikrossa, ja anna jäähtyä muutaman minuutin ajan.
2. Vatkaa yhteen huoneenlämpöinen voi, vaniljasokeri ja tomusokeri (3dl). Varo pöllyämistä!
3. Lisää sula suklaa joukkoon koko aika vatkaten. Vatkaa kunnolla sekaisin.
4. Lisää nutella ja suola joukkoon. Vatkaa n. kolmen minuutin ajan, kunnes seos on kuohkea.
5. Jos seos on löysää, lisää joukkoon ½ dl tomusokeria tai jos seos on liian paksua, lisää 1 rkl kermaa tai maitoa. Sekoita kunnolla.
6, Levitä seos lastan, lusikan tai pursottimen avulla jäähtyneiden keksien pintaan. Me käytimme pursotinpussia, ja tähtityllaa omissamme (WILTON 1M).
7. Ripottele pintaan haluamasi koristeet.

Keksejä voi säilyä rasiassa jääkaapissa n.3-4 päivän ajan. Keksien kuorrute tosin jähmettyy jonkin verran kylmässä, mutta on silti pehmeää,

Jos muuten innostuit keksien kuorruttamisesta, se onnistuu myös tällä tavallisella buttercreamilla.

-Dr.Sugar-
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *