Sitruunaiset murokeksit

sitruunaisetmurokeksit

sitruunaisetmurokeksit

Sitrushedelmien sesonki on parhaimmillaan, ja me leivoimme herkullisia sitruunaisia murokeksejä. Sitruunaiset murokeksit on ihana yhdistelmä raikasta sitruunaa sekä suussasulavaa, murenevaa pikkuleipää. Nämä pikkuleivät valmistuu neljästä aineksesta, voista, sokerista, vehnäjauhoista ja sitruunasta. Simppeliä ja toimii aina! Koska muutkin sitrushedelmät on nyt sesongissa, voit kokeilla sitruunan lisäksi maustaa murokeksejä vaikkapa klementiinillä, appelsiinilla, limellä ja jopa greipillä!

sitruunaisetmurokeksit

sitruunaisetmurokeksit

Sitruunaiset murokeksit (toiselta nimeltä shortbread) – Raikasta, mureaa ja niin herkullista. Jos sitrushedelmät ei ole mieleesi, voit toki jättää sen laittamatta ja tehdä murokeksit maustamattomina, tai lisää vaikka teelusikallinen vaniljaa taikinan joukkoon. Parhaan lopputuloksen saamiseksi suosittelemme reseptiin erikoishienoa sokeria sekä erikoishienoa jauhoa – näin ollen taikinasta tulee paras mahdollinen ja kekseistä ihanan mureita.

Jos kaipaat lisää sitruunaisia reseptejä, kokeile näitä sitruunapullia tai tätä mehevää sitruunakakkua. Me varmaankin tässä kevään mittaan teemme lisää sitruunareseptejä, sillä sitrushedelmät tuo meille sitä kevään tuntua. Sitä mukaa mitä auringon määrä lisääntyy päivässä, lisääntyy sitruuna mausteena meidän leivonnaisissa. Hyvä yhdistelmä! Teitäkin on tuntunut sitruuna jo kiinnostavan näin tammikuussa, ja jaammekin instassamme teidän leipomuksia resepteillämme! Upeita luomuksia!

Sitruunaiset murokeksit

Ainekset (25 annosta)

125 g
voita (pehmennettynä)
55 g
erikoishienoa sokeria (n.½ dl + 1rkl)
180 g
erikoisvehnäjauhoja (n.2½ dl)
+Yhden sitruunan kuoriraaste (puolikkaan, jos haluat miedomman maun)
30 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

1. Vatkaa sekaisin voi ja sokeri kuohkeaksi.
2. Lisää joukkoon vehnäjauho sekä sitruunaraaste ja sekoita se joukkoon puukauhan tai nuolijan kanssa. Seos on valmiina kuivahko, kiinteä massa, jota voi kaulia.
3. Kauli sentin paksuiseksi jauhotetulla pinnalla ja leikkaa haluamaasi muotoon. Sirottele sokeria palojen pinnalle. Laita palat jääkaappiin viilentymään 20 minuutin ajaksi.
4. Paista 190 asteessa n. 15-20 minuutin ajan tai vaalean kullanruskeiksi.
5. Anna jäähtyä leivinpaperin tai ritilän päällä. Älä jätä kuumalle pellille tai keksit kuivuu.  Murokeksit toimii loistavasti teen tai maidon seurana!
VINKKI! Kokeile murokeksejä eri sitrushedelmillä maustettuna!
ruoka leivonta makeat-leivonnaiset keksit-ja-pikkuleivat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *