Se (täydellinen) suklaakakku

Moi.
Täydellisen suklaakakun metsästys on rankkaa. Sitä täydellistä reseptiä olemme kehitelleet vuosia ja tämä on tällä hetkellä lähimpänä tavoitettamme. Ihanan pehmeä ja kostea, ilman kostutusta. Ja silti niin suklainen. Ja yksi iso plussa siitä että tämän kakun voi tehdä yhdessä kulhossa.
Ja niin, kakku on kokonaan GLUTEENITON!

Pohja ohje;

5 dl erikoishienoa sokeria
2 ½ dl riisijauhoja
1 ½ dl maissijauhoa (maizena käy, jos sitä löytyy kaapista)
2 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl ksantaanikumia (tärkeä! löytyy isoimmista marketeista)
2 kananmunaa
2 ½ dl maitoa
1 1/4 dl sulaa voita/ öljyä
2 tl vaniljauutetta
2 ½ dl lämmintä vettä

1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Valmistele 20-22 cm kokoinen vuoka, leikkaa pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa kunnolla sekaisin.
3. Lisää kuivien ainesten sekaan kaikki loput ja kääntele taikina sekaisin. Taikina saa olla hieman raskasta.
4. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja paista 30-35 minuuttia. Toinen osa taikinasta voi odottaa huoneenlämmössä vuoroaan.
5. Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla. Kun otat pohjan uunista, anna sen jäähtyä 5 minuuttia vuoassa ja sen jälkeen irroita se ritilälle jäähtymään. Toista sama toisella satsilla taikinaa.
6. Anna jäähtyä ennen täyttöä ja kuorruttamista. Voi antaa jäähtyä myös yön yli huoneenlämmössä. Kakku voi raskautensa takia notkahtaa jäähtyessään keskeltä hieman alaspäin, mutta se ei haittaa!

Kuorrute ohje;

Ei passaa järkyttyä tomusokerin määrästä, se on oikea, ja kuorrute on hyvää.

9 ½ dl tomusokeria
2 dl tummaa kaakaojauhetta
225 g pehmeää voita
2 tl vaniljauutetta
½-1 dl maitoa, kuorrutteen paksuudesta riippuen

1. Vatkaa pehmeää voita kunnes se vaalenee jonkin verran. Lisää varoen tomusokeri ja kaakaojauhe. Vatkaa kunnolla sekaisin, massa on todella paksua tässä vaiheessa.
2. Lisää joukkoon vaniljauute ja ½ dl maitoa. Vatkaa joukkoon. Jos kuorrute on vielä kuivan oloista, lisää maidon määrää.
3. Vatkaa vielä minuutin verran, kunnes kuorrute on kuohkea ja valmis.

4. Annostele kuorrute jäähtyneiden kakkupohjien väliin ja päälle. Koristele.

Säilytä kakkua jääkaapissa, säilyy n. neljän päivän ajan.

Maku on vehnään tottuneena erilainen, mutta silti niin herkullinen. Ja emme tätä reseptiä lähtisi vehnäjauhoilla tekemäänkään, sillä koostumus kärsisi siitä, eli nyt vehnä-ihmiset, siirtykää mukavuusalueen ulkopuolelle! Suosittelemme kokeilemaan.
-Dr.Sugar-
Kommentit (15)
  1. Etsiskelin juuri viikonlopulle tehtäväksi kakkua, tämä vaikuttaa täydelliseltä. Olen itse gluteeniton, ihan mahtavaa että teitte tämän!

    1. Loistojuttu! Gluteenittomia reseptejä on ihana kehitellä, vähän haastetta meille! 😊 Ja jos kuorrute tuntuu ylitsepääsemättömän (onko tämä sana,huoh) raskaalta vaihtoehdolta, kakkuun sopii myös vaahdotettu suklaaganache tai miksei tuorejuustokuorrutekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *