Punospiparit – Joulukalenteri luukku 11

Jos tavallisten piparien leipominen kyllästyttää, suosittelemme kokeilemaan kivaa punostekniikkaa pipareihin! Punospiparit pysyvät myös muotilla tehtyjä kauemmin pehmeinä. Jos etsit herkullisia piparireseptejä näiden tekoon, voit kokeilla näitä:

TEKNIIKKA:

 

  1. Kauli piparitaikina tavallisesti muutaman millin paksuiseksi. Jos taikina on kovin pehmeää, voit jättää sen vähän paksummaksi, jotta sitä on helpompi käsitellä.
  2. Leikkaa kaulitusta taikinasta pizzaleikkurilla (tai veitsellä) noin sentin-kahden paksuisia suikaleita. Muodosta suikaleista iso “punosmatto” (nosta aina siivuja vuorotellen, että jokainen siivu on vuorotellen alla, sekä päällä) ja leikkaa siitä haluamasi muotoisia punospipareita. Nosta piparit lastan avulla pellille ja paista normaaliin tapaan.
ruoka joululeivonnaiset joulun-jalkiruoat keksit-ja-pikkuleivat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *