Pieni mustikkakakku

Heippa!
Vielä viimeinen kolmesta kakusta. Nopein, helpoin ja silti raikas ja maukas.
Pohjana rapeaa pistaasi ja päällä ihana mustikkamousse. Tosiaan kakku on pieni ja mitoitettu 18cm irtopohjavuokaan. Tuplaamalla ainekset saat 24-26cm kokoisen kakun.
Ohje;
2½ dl vispikermaa
200g mustikkarahkaa (/tai vanilja)
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200g mustikoita, pakaste tai tuore
3-4 liivatetta
n. 60-80g kuorittuja pistaaseja
50 g kaurakeksejä/digestive
25 g voita
1. Murskaa blenderissä pistaasit & keksit (tai käsin). Lisää joukkoon voi. Ja sekoita kunnes seos on tasainen. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Vuoraa vuoka reunakalvolla tai leivinpaperilla. Laita jääkaappiin. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Vaahdota kermavaahto & sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita sen joukkoon mustikkarahka. Sekoita mousseen mustikat. Älä purista kaikkia vesiä liivatteista pois, sulata ne kattilassa ja kaada liivateseos nauhana moussen joukkoon. Kääntele seos huolellisesti ja kaada vuokaan pohjan päälle. Tasoita pinta.
3. Anna jähmettyä jääkaapissa tai pakkasessa 3-6 tuntiin. 
VINKKI! Kakun voi myös tehdä ennalta pakkaseen. Se säilyy kelmulla vuorattuna vuoassaan parin viikon ajan.
Tämä kakku sai koristeeksi kauniit Inbloomin kukat, kiitoksia niistä 🙂
-Dr.Sugar-
Kommentit (2)
  1. Tein tämän äitienpäivä kakuksi, mutta käytin mustikoiden sijasta puolukoita. Tuli ihan superhyvää! 🙂

    1. Dr.Sugar/Jonna
      10.5.2015, 17:22

      Ihana kuulla! Oli varmasti herkullista! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *