Pienet kirsikkapiiraat

Meillä oli pakastimessa paketillinen kivettömiä kirsikoita ja päätimme kokeilla pienien minipiiraiden tekemistä kirsikan makuisina. Kirsikka sopii ihanasti näihin pikkumakeisiin, mutta näin syksyllä piiraiden sisään sopii aivan yhtä hyvin myös mustikat, vadelmat tai omenat! Pikkupiiraat on suloisia ja rustiikkisia pieniä makupaloja ja sopivat ihanasti juhlapöytään tai illanviettoon! Piirat on herkullisia juuri uunista tullessaan vaikkapa jäden kanssa tai tomusokerilla kruunattuna!

Joko odottelette syksyä innolla? Me nimittäin odottelemme! Kotonamme on nimittäin ollut vähän liian kuuma leipoa viime aikoina ja ihana päästä takaisin keittiöön ja herkkujen äärelle! Syksystä on tulossa kiireinen ja ensi kuussa vietämmekin hääjuhliamme Suomenlinnassa (ja vähän jo jännittää!) Onneksi sinne ei tarvitse kakkua tehdä itse, vaan upeasta kakustamme vastaa ihana Say it with a cake Mona! <3

Ihanaa viikonloppua sinne ruudun toiselle puolen!

 

 

Pienet kirsikkapiiraat

Ainekset (20 annosta)

3 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sokeria
130 g
kylmää voita (kuutioituna)
½ dl
jäävettä
Kirsikkatäyte
200 g
kirsikoita (kivettömiä)
1 tl
perunajauhoja (tai maissitärkkelystä)
½ dl
hienoa sokeria
½
sitruunan kuori+mehu
1
kananmuna
1 rkl
maitoa
1 h 45 min
{
AKTIIVINEN 45 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

  1. Mittaa kulhoon vehnäjauhot ja sokeri. Sekoita.
  2. Lisää joukkoon kylmä kuutioitu voi ja sekoita käsivatkaimella tai yleiskoneessa murumaiseksi massaksi.
  3.  Lisää murumaisen seoksen joukkoon jäävedestä puolet, sekoita ja lisää loputkin vedestä.
  4. Muodosta taikinasta pallo ja painele se kelmun sisälle levyksi. Anna viileäntyä kelmussa jääkaapissa noin tunnin ajan. Valmista täyte.
  5. Sekoita toisessa kulhossa yhteen kirsikat, sitruunankuori&mehu, perunajauhot ja sokeri.
  6. Kaulitse jäähtynyt taikina ohueksi jauhotetulla pinnalle. Leikkaa muotilla tai veistä apua käyttäen pyöreitä tai neliskanttisia paloja pellille. Muista leikata jokaiselle piiraalle sekä pohja että kansi.
  7. Sekoita mukissa yhteen kananmuna ja maito. Sivele seosta jokaisen piiraan pohjalle, lisää sitten kirsikkatäytettä ja painele kannet haarukkaa apua käyttäen piiraisiin. Sivele kananmunaseosta vielä piiraiden pinnalle ja töki haarukalla niihin ilmareiät.
  8. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia, tai kunnes piiraat ovat kauniin kullanruskeita.
ruoka makeat-piirakat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *