Marmorikarkit – Joulukalenteri luukku 7

marmorikarkit

marmorikarkit

Jos tykkäät suklaasta ja maapähkinävoista, tämä marmorikarkki resepti voi olla mieleesi! Tämä resepti vaatii vain sulattelua ja jähmettämistä, joten nämä karkit valmistuu helposti lahjaksikin! Kaunis marmorikuvio tulee kun suklaa ja maapähkinävoi sekoittuvat keskenään! Jos reseptistä haluaa vielä suklaisemman, voit dipata palat sulassa suklaassa ja antaa jähmettyä! Pinnalle voi ripotella maapähkinärouhetta tai vaikkapa sormisuolaa!

marmorikarkit

Suosittelemme säilyttämään nämä herkut kylmässä, jotta ne pysyvät mahdollisimman hyvänä! Näiden herkkujen pehmeys riippuu täysin käytetystä maapähkinävoista. Käytimme itse Urtekramin maapähkinävoita, jotta tuloksesta tulisi mahdollisimman hyvä! Uskomme että nämä herkut onnistuu maapähkinävoin lisäksi muistakin pähkinävoista tehtynä, kokeile esimerkiksi cashewvoita! Kurkkaa lisää makeisreseptejä täältä.

Vielä huomiseen saakka mahdollisuus osallistua instagram arvontaamme, täältä @drjinna!

Marmorikarkit

Ainekset (20 annosta)

180 g
valkosuklaata
½ dl
maapähkinävoita (sileää)
100 g
tummaa suklaata
4 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 4 h 00 min

Tee näin:

  1. Levitä vuokaan tai pellille leivinpaperi.
  2. Sulata lämmönkestävässä astiassa valkosuklaa ja maapähkinävoi. Sekoittele aina välillä.
  3. Sulata toisessa kulhossa tumma suklaa.
  4. Kaada suurin osa maapähkinävoiseosta leivinpaperille, säästä vähän ja sekoita siihen tumma suklaa.
  5. Lusikoi tummasuklaa-maapähkinäseos seoksen päälle pellille ja sitten vetele lusikalla tai hammastikulla marmoroitua kuviota.
  6. Laita jähmettymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.
  7. Leikkaa paloihin ja pakkaa kauniisti. Säilytä viileässä.
ruoka leivonta makeiset joulu
Kommentit (2)
  1. Moikka, minkähän kokoinen pelti tai vuoka passaisi parhaiten?

    1. Moi. Meillä oli aika pieni leipävuoka tässä, olisikohan noin 24x10cm kokoinen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *