Mansikka-mangosima

mansikka-mangosima

Jokos teillä on sima tekeillä? Mikäli näin ei ole, nyt olisi aika laittaa se porisemaan. Tämä mansikka-mangosima on aivan ihana, kesän mauista muistuttava herkku vapuksi. Suosittelemme testaamaan mikäli mansikka ja mango maistuvat teille. Jos nämä ei kuulu suosikkeihisi, kokeile tätä raikasta lime-seljankukkasimaa. Ja siman pariksihan on ehdottomasti leivottava pehmeitä munkkirinkilöitä, laita siis tämä munkkiohje talteen viimeistään nyt.

Me ollaan Sweet Food O´Mine-blogin Sarin kanssa toteutettu jo vuoden (!!!) ajan meidän leivonnainen + juoma yhteistöitä, ja vuosipäivän kunniaksi vaihdoimme herkkuja. Me toteutimme siis tämän simareseptin, ja Sari puolestaa pisti leipoen! Kurkkaa myös Sarin ihana resepti täältä. Kiitos Sari jälleen ihanasta herkkureseptistä ja toteutuksesta.

mansikkamangosima

mansikka-mangosima

Jos olette siman ystäviä, tehkää vapuksi tämä mansikka-mangosima. Ehdottomasti menee makunsa ja kauniin punaoranssin värinsä kanssa meidän vakkarilistalle. Meidän simassa käytettiin tuoreita aineksia, mutta myös säilyke-tai pakastehedelmistä ja marjoista saa herkullisen siman aikaiseksi. Maku saattaa olla hiukan miedompi kuin tuoreista aineksista tehtynä, mutta herkkua varmasti. Me laitoimme myös sitruunaa tuomaan raikkautta ja täydentämään mansikan ja mangon makua, mutta jos sinä et tykkää sitruunasta, voit jättää sen pois reseptistä.

Apua, vappu onkin jo pian täällä (me ollaan jotenkin henkisesti jääty sinne helmikuuhun). Meillä on tekolistalla muutama leivonnainen, mutta blogistahan löytyy jo ennestään toinen toistaan herkullisempia reseptejä. Kurkkaa vappuherkkuja täältä.

Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna

Mansikka-mangosima

Ainekset (16 annosta)

4 l
vettä
4 dl
fariinisokeria
300 g
mansikoita (pilkottuna)
300 g
mangoa (isoa mangoa) (pilkottuna)
1
sitruuna (lohkottuna)
Herneen kokoinen nokare hiivaa
½ dl
rusinoita
2 rkl
hienoa sokeria

Tee näin:

  1. Pilko mansikat ja mangot. Puhdista sitruuna ja lohkota se.
  2. Keitä 2l vettä kiehuvaksi. Lisää joukkoon sokeri, mansikat sekä mango. Anna kiehahtaa uudelleen.
  3. Kaada sitten suureen, puhtaaseeb kulhoon tai ämpäriin. Lisää 2l kylmää vettä joukkoon. Lisää sitruunalohkot joukkoon.
  4. Kun seos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, ota seoksesta pieni lasillinen ja liuota hiivanokare siihen. Lisää se sitten seokseen ja sekoita.
  5. Peitä sima kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
  6. Siivilöi sima. Pullota puhtaisiin pulloihin, mihin on lisätty vähän sokeria ja rusinoita pohjalle. Laita jääkaappiin.
  7. Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan, eli noin 5-7 päivän kuluessa.
ruoka juomat vappu juhlat
Kommentit (2)
  1. Aah miten ihana makuyhdistelmä! Tällähän kilistelee mielellään niin vappuna ja tulevan kesän juhlissa. Ihanan raikkaan kuuloinen 😛

    1. Kiitos Sari <3 Mangolla ja mansikalla ei voi mennä pieleen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *