Maapähkinävoi crinkles

Moi ja ihanaa alkanutta vuotta 2016!
Meidän blogimme yksi suosituimmista ja herkullisimmista resepteistä on nämä ihanat Crinkles-keksit. Ne on ihana yhdistelmä rapeaa pintaa ja mutakakkumaista sisusta. Nyt kokeilimme vähän saman tyylisiä maapähkinävoi-versioita. AH NAM.
Jos etsii ihanaa maapähkinäistä keksireseptiä gluteenittomana, tästä löytyy!


Ohje;
1,25 dl maapähkinävoita
1,25 dl voita
1,25 dl erikoishienoa sokeria
1,25 dl muscovadosokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljauutetta (/sokeria)
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
+ hienoa sokeria pallojen pinnalle
1. Mittaa kulhoon maapähkinävoi, voi, vaniljauute, sokerit ja kananmuna. Vatkaa aineksia kulhossa muutaman minuutin ajan.
2. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita vain sen verran että ainekset on sekaisin.
3. Pyöritä pellille tai lautaselle taikinasta palloja. Kelmuta pelti/lautanen ja laita pallot jääkaappiin kahden tunnin ajaksi (tai yön yli). Jos keksejä ei kylmetä, ne leviävät uunissa liikaa.
4. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kahden tunnin jälkeen pyöräytä keksipallot sokerissa ja aseta pellille, paina niitä ihan vähän alaspäin. Muista jättää sopivat välit (n,8 keksipalloa/pelti)
5. Paista keksejä 10-12 minuuttia uunin tehosta riippuen. Siirrä paistetut keksit pois pelliltä jotta ne säilyvät mehevinä sisältä.
Keksit säilyy huoneenlämmössä rasiassa noin viisi päivää.

Toivottavasti tuleva vuosi tuo teille mukanaan kaikkea ihanaa! 🙂
-Dr.Sugar-
Kommentit (5)
  1. Näyttävät ihanan mureilta, nam! 😛
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    1. Dr.Sugar/Jonna
      1.1.2016, 18:17

      Kiitos! Nämä on ihanan rapeita pinnalta ja pehmeän sitkeitä sisältä!

  2. 1 2/4 dl? Eli siis 1 1/2 dl eli 1,5 dl? Vai enkö mää nyt vaan tajua? 😀

    Herkullisen näköisiä. 🙂

    1. Dr.Sugar/Jonna
      1.1.2016, 20:14

      Hei hyvin spotattu, joulun jäljiltä aivot sekaisin 😉 eli siis korjasin sen nyt. 1 1/4dl eli 1.25dl 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *