Kierrekeksit – Joulukalenteri luukku 14

Kierrekeksit on tavallisen  vaniljaisen murokeksin makuisia, mutta saavat hauskan kuvioinnin tavallisesta vaaleasta ja punaiseksi värjätystä taikinasta. Värit voi toki valita oman maun mukaan, mutta me valitsimme punertavan sävyn joulun kunniaksi!

Kierrekeksit

Ainekset (40 annosta)

120 g
voita (pehmeänä)
2½ dl
hienoa sokeria
1½ tl
vaniljasokeria
2
kananmunaa
½ tl
leivinjauhetta
6½ dl
vehnäjauhoja
+muutama pisara punaista väriainetta
2 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

  1. Sekoita yleiskoneessa tai käsivatkaimella yhteen voi ja sokerit, kunnes niistä muodostuu kuohkea vaahto. Lisää sitten joukkoon kananmunat yksitellen.
  2. Siivilöi kuivat aineet yhteen ja vatkaa sitten kolmessa osassa vaahdon joukkoon. Kaavi nuolijalla kulhon sivut, vatkaa hetki ja jaa taikina kahteen osaan. Laita puolet taikinasta takaisin kulhoon ja lisää sitten väriaine. Aloita muutamasta pisarasta, lisää tarvittaessa.
  3. Nosta taikinanpuolikkaat omille leivinpapereillensa, lisää taikinoiden päälle vielä toiset leivinpaperit ja kaulitse taikinat ohueksi, muutaman millin paksuisiksi suorakulmiksi.
  4. Nosta taikinat edelleen leivinpaperien välissä jääkaappiin jähmettymään. Anna niiden jähmettyä 15-20 minuuttia.
  5. Ota taikinat jääkaapista, aseta punainen taikina pöydälle ja poista siitä varovaisesti päällä oleva leivinpaperi, toista vaalean kanssa, ja käännä alemman paperin avulla vaalea taikina punaisen päälle. Poista ylempi leivinpaperi.
  6. Leikkaa taikinan kulmat, jotta taikina on terävä suorakulmio. Aloita varovaisesti rullaamaan taikinaa kuten korvapuustia tai kääretorttua tehdessä tiukalle rullalle. Voit käyttää leivinpaperia apunasi. Kun taikina on rullalla, kääri se leivinpaperin tiukasti ja nosta jääkaappiin jähmettymään kahden tunnin ajaksi tai yön yli.
  7. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja ota jähmettynyt taikina pöydälle. Poista leivinpaperikääre ja leikkaa taikinasta noin puolen sentin paksuisia keksejä (leikkaa taikinasta vain uuniin mahtuvat keksit ja anna lopun odottaa vuoroaan jääkaapissa). Nosta keksit pellille ja jätä pienet välit. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuutin ajan. Varo ettei keksit tummene.

KEKSIT SÄILYY HUONEENLÄMMÖSSÄ RASIASSA NOIN VIIKON!

ruoka keksit-ja-pikkuleivat joululeivonnaiset joulun-jalkiruoat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *