Kandeeratut sitrukset

Viimeinen luukku ja sen takaa löytyy ihanat kandeeratut sitrukset. Voit kandeerata mitä tahansa sitruksia, suosikkejamme on appelsiini ja veriappelsiini! Kandeeraus tapahtuu keittämällä sitrusviipaleita ihanassa sokeriliemessä ja sen jälkeen antaen niiden kuivua. Voit dipata valmiit sitrukset suklaassa tai sokerissa, viimeistellen herkkuluomukset! Nämä sopii kauniisti myös kakkujen tai leivosten koristeluun. Koristeluun voi käyttää myös kuivattuja appelsiineja, kokeile niitä tällä ohjeella.

kandeeratutsitrukset

Meillä alkaa tänään kauan odotettu joululoma, ja päivän tehtävälistalla onkin viime hetken jouluostoksia, lanttu-ja porkkanalaatikon tekoa sekä pientä leipomista. Illemmalla vielä kuusen koristelua. Ihan vielä ei siis rentouduta 😀 Kiitos kaikille teille joulukalenterin seuraamisesta ja reseptien kokeilemisesta. Etenkin piparikierteet, mantelitoffeekrokantit ja suklaa-karamellifudge on ollut teillä tekolistoilla ja on ollut ihana seurata teidän leipomista!

Seuraa meitä instagramin puolella @drjinna

Kandeeratut sitrukset

Ainekset (12 annosta)

2-4
sitrushedelmää, kuten appelsiinia
½ l
vettä
2 dl
sokeria
2 rkl
glukoosi-tai vaaleaa siirappia
+ suklaata tai sokeria dippaukseen
25 h 00 min
{
AKTIIVINEN 1 h 00 min
PASSIIVINEN 24 h 00 min

Tee näin:

  1. Pese haluamasi sitrukset huolellisesti. Leikkaa sitrushedelmät puolen sentin viipaleiksi.
  2. Mittaa vesi, sokeri ja glukoosi laakeaan kattilaan (jos sinulla ei ole glukoosia, lisää sokeria ½ dl lisää). Kuumenna vesi kiehuvaksi ja anna keittyä kymmenisen minuuttia.
  3. Lisää hedelmäsiivut liemeen ja keitä puolen tunnin ajan. Levitä sitten hedelmät ritilälle tai leivinpaperille kuivumaan vuorokaudeksi tai kahdeksi (kääntele välillä). Jos haluat nopeuttaa kuivattamista, voit kuivattaa appelsiineja 100 asteisessa uunissa puolisen tuntia ja sitten pari tuntia uuninluukku auki uunin ollessa kiinni.
  4. Dippaa valmiit hedelmät sokerissa tai suklaassa, koristele.

Kandeeratut sitrukset säilyy noin viikon.

ruoka joulu naposteltavat hedelmat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *