Joulukalenteri luukku 18. – Vanilja-kardemumma macarons

Sisältää mainoslinkkejä / Yhteistyössä Ellos

Vaikka blogista löytyykin useita macarons reseptejä, on aina ihana kehitellä uusia makuja! Nämä macaronsit saavat makunsa vaniljasta ja kardemummasta, maku muistuttaa ihanasti pullaa! <3 näillä kruunaa jokaisen joulupöydän varmasti!

Ja jos macaronsien tekeminen tuottaa tuskaa, vielä on muutama paikka jäljellä tammikuun macaronkurssilla Espoossa 🙂
Kurssi pidetään perjantaina 12.1.18 klo 16.15-20.00, hinta 70€ (sis.alv 24%).
Voit varata paikan itsellesi tai joululahjaksi meilitse leivontakurssit@gmail.com

Vanilja-kardemumma macarons ohje (alkuperäinen ohje Kakkukatri);


200 g mantelijauhetta (n.4 dl)
200 g tomusokeria (n.3,3 dl)
140 g valkuaisia (n. 4 L -koon kananmunan valkuaista)
25 g sirosokeria (n.2 rkl)
60 g vettä (4 rkl)
200 g  sokeria (n. 2 1/3 dl)

+ripaus kardemummaa
1. Siivilöi tomusokeri & mantelijauhe yhteen. Parhaimman lopputuloksen saat jos toistat tämän muutaman kerran tai hienonnat jauheet monitoimikoneella.
2. Laita puolet valkuaisista kulhoon. Vatkaa valkuaiset (yleiskoneella tai sähkövatkaimella) jämäkäksi marenkivaahdoksi lisäämällä vatkauksen aikana valkuaisten joukkoon 25g sirosokeria.
3. Laita vesi ja 200g sokeria kattilaan ja keitä seos 120 asteiseksi.
4. Kaada 120-asteinen sokerivesi ohuena nauhana marenkivaahdon joukkoon koko aika kunnolla vatkaten.
5. Jatka seoksen vatkaamista kunnes se on jäähtynyt kädenlämpöiseksi. Sekoita erillisessä kulhossa loput valkuaiset sellaisenaan sekä manteli-tomusokeriseos yhteen. Voit lisätä tässä vaiheessa joukkoon väriaineen. Laitoimme itse ripauksen valkoista väriainetta, jotta saimme macaronseista vaaleampia.
6. Marenkiseoksen jäähdyttyä kädenlämpöiseksi, voit sekoittaa sen manteli-tomusokeriseokseen. Lisää ensin pieni määrä marenkia, kääntele se joukkoon ja sitten lisää loput. Halutun värituloksen aikaansaamiseksi voit vielä lisätä väriä jonkin verran.
7. Kääntele seokset toisiinsa huolellisesti nuolijaa apuna käyttäen, oikea koostumus on kiinteä, mutta laskeutuu nuolijasta paksuna nauhana. 
8. Kauho macaronmassa pursotinpussiin missä on pyöreä tylla. Pursota massaa kevyesti öljytylle pellille haluamasi kokoisiksi macaronseiksi. 
9. Anna kuorien “kuivua” vähintään 30(-60min) minuutin ajan. Kokeile kuoren pintaa, jos se on kuiva, se on valmis uuniin.
10. Paista kiertoilmauunissa 120 asteessa tai tavallisella uunilla 140 asteessa 15-20 min. Kuoret ovat valmiita kun ne irtoavat pelliltä helposti.
11. Etsi sopivat vastakappaleet ja pursota täyte jäähtyneisiin pohjiin. Paina sitten kansi kiinni hellästi.

Täyte on tehty tällä ohjeella, lisänä kardemummaa oman maun mukaan!


Moni kyseli viime viikon minttutoffeissa nähdyistä kääreistä, jotka on näissäkin macaronseissa alla. Ne ovat saatu yhteistyön kautta Ellokselta ja vastaavat löytyvät täältä!
Suosittelemme kokeilemaan myös vahapaperia käärimiseen!
-Dr.Sugar-
Kommentit (1)
  1. Kanelitytön kakkuparatiisi
    4.1.2018, 10:18

    Nämä ovat kyllä niin kauniita ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *