Jauhottomat maapähkinävoikeksit

jauhottomat maapähkinävoikeksit

jauhottomat maapähkinävoikeksit

Tämä keksi-resepti onkin tuttu arkistoistamme, sillä julkaisimme tämän alunperin vuonna 2013 ja se oli silloin yksi suosituimmista resepteistämme. Nyt resepti oli jo jäänyt vähän taka-alalle vanhentuneiden kuvien ja kirjoitusasun takia, joten ajattelimme antaa vanhalle, mutta herkulliselle ja toimivalle reseptille uuden elämän paraatipaikalta!

Nämä keksit ovat supersimppeleitä tehdä, sillä ne pääasiassa koostuu vain maapähkinävoista, sokerista sekä kananmunasta. Jauhottomat maapähkinävoikeksit valmistuu vajaassa puolessa tunnissa ja sopii siis jauhottomuutensa takia erityisen hyvin keliaakikoille ja vilja-allergisille! Reseptiä voi tuunailla lisäämällä haluamiaan lisukkeita, esimerkkinä tumman suklaan voi huoletta vaihtaa valkosuklaaseen!

jauhottomat maapähkinävoikeksit

Muutama muukin vanha resepti saattaa tässä lähiaikoina tehdä paluun parrasvaloihin blogissamme! Monista hyvät reseptit unohtuu kun niistä on tarpeeksi aikaa, varsinkin kun työstää uusia reseptejä viikottain. Teitäkin on siellä ruudun puolella huomattavasti enemmän kuin vuonna 2013, joten reseptit ei varmaankaan ole kovin monelle tuttuja entuudestaan! Suosittelen ottamaan viimeistään nyt testiin nämä maapähkinävoikeksit, jos aiemmin et ole törmännyt reseptiin!

Innostuitko maapähkinävoista? Testaa myös nämä maapähkinävoikuppikset sekä maapähkinävoijäätelö!

Ensi viikolla alkaa todellinen joulurumba, seuraa sitä meidän instassa @drjinna

Jauhottomat maapähkinävoikeksit

Ainekset (15 annosta)

2½ dl
maapähkinävoita
2½ dl
fariinisokeria
1
kananmuna
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
vaniljasokeria
200 g
tummaa suklaata (hippuina tai rouheena)
25 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki aineet paitsi suklaa keskenään puulastalla. Sekoita kunnes massa on tasaista.
2. Lisää joukkoon suklaahiput.
3. Pyörittele haluamasi kokoisiksi palloiksi pellille (jätä hyvät välit) ja paina palloja hiukkasen alaspäin.
4. Paista 175 asteessa n. 10-12 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Keksit saa olla hieman pehmeitä tullessaan uunista.
5. Paiston jälkeen anna keksien jäähtyä pellillä kunnes ne ovat vähän kiinteytyneet. Herkuttele!
ruoka leivonta keksit-ja-pikkuleivat gluteeniton
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *