Jauhottomat maapähkinäkeksit – Flourless Peanut Butter Cookies

Moimoi!
Nyt olisi vuorossa herkullinen ja HELPPO resepti. Ja parasta siinä on, että se sopii myös keliaakikoille sillä näihin herkkukekseihin ei tule laisinkaan jauhoa!
Keksejä valmistaessa tulee tosin olla tarkka maapähkinävoin oston kanssa – joissakin saattaa olla gluteenia. Lukekaa putelit tarkasti!
Gluteenittomat maapähkinävoikeksit;

2½ dl maapähkinävoita(/levitettä)
2,4 dl fariinisokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
n. 200g tummasuklaahippuja tai pilkottua tummaa suklaata
1. Sekoita kaikki aineet paitsi suklaa keskenään puulastalla. Sekoita kunnes massa on tasaista.
2. Lisää joukkoon suklaahiput.
3. Pyörittele haluamasi kokoisiksi palloiksi pellille (jätä hyvät välit) ja paina palloja hiukkasen alaspäin.
4. Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia, uunin tehosta riippuen.
5. Paiston jälkeen anna keksien jäähtyä pellillä ainakin 10 minuuttia.
Ja niin helppoa se on! Aikaa valmistukseen menee korkeintaan puoli tuntia ja keksien maku ja koostumus on ihana! Kokeilkaa!
-Dr.Sugar-
Kommentit (19)
  1. Näyttävätpä ne hyviltä 🙂 levisivätkö nuo paljonkin uunissa?

    1. kiitos! ja ovat hyviä! levisivät ehkä n. 2 cm 🙂

  2. Kiitos oli tosi hyviä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *