Jäätelöpuikot

Heippa.
Enää tämä jäätelöohje tänä vuonna, lupaamme 😉
Eli siis jätskipuikkoja kokeilimme ja ne onnistuivat yllättävän hyvin!
Päällä oleva suklaakuori saatiin yhdistämällä Pandan tummaa & maitosuklaata, jottei kuori olisi aivan liian makea. Sisällä jäätelössä oli vaniljaista kermajäätelöä. 
Ohje;
0,5 l kermaa
2-3 tl vaniljasokeria (aitoa, ei vanilliinia!)
1 purkki kondensoitua maitoa

(suklaata kuorrutukseen)

1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kondensoituun maitoon vaniljasokeri.
3. Lisää kuohkean kerman sekaan hellästi nostellen kondensoitu maito-vaniljasokeriseos.
4. Kaada pakastamisen kestävään astiaan ja anna jähmettyä n. 8-10 tuntia.
(4. Kaada puikoille sopiviin annosvuokiin, esimerkiksi silikonisiin muffinssivuokiin tai mehujää-vuokiin. Vuoraa vuoat kelmulla tai foliolla ja tökkää niihin jätskitikut pystyyn. Anna pakastua 8-10h)
(5. Sulata puikkoihin nähden sopiva määrä suklaata vesihauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä hetki.)
(6. Lämmitä käsilläsi tai kädenlämpöisen veden alla jätskimuotteja ja varovasti irrota jäätelöt. Laita ilman kuoria vielä hetkeksi pakkaseen.)
(7. Dippaa jädet suklaassa ja anna ylimääräisen suklaan valua pois ja anna jäätelöiden taas jähmettyä jääkaapissa tai pakkasessa.)
Ja näin saat joko tehtyä pelkkää kermajädeä tai puikkoja! 
Itse tosiaan teimme vain muutaman puikon, joten tästä annoksesta tulee todennäköisesti ainakin 10-15 puikkoja tietenkin vuoasta riippuen.
-Dr.Sugar-
Kommentit (9)
  1. Hovkonditorn
    24.8.2012, 12:41

    Wow, todella hienoja!

    1. Jinna Lappalainen
      24.8.2012, 12:47

      Kiitos paljon! =)

  2. Ihanan näköisiä! Tuskin kuitenkaan jaksan alkaa noita tekemään 🙁 Voisipa joku kokata nuo puolestani 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *