Halloween-marengit

Nyt kun on lokakuun ensimmäinen, niin saako jo alkaa lisäillä halloween-reseptejä? Tässä tulee taas marenkivinkkejä meidän mielestä vuoden toiseksi parhaimpaan juhlapyhään!

Tällä kertaa marengit saivat muutamaa eri muotoa – kurpitsat, haamut, luut ja noidanhatut. Reseptinä toimii edelleen alunperin Meringue Girlseiltä suomentamamme resepti, tämä vaan toimii!
Halloween-marengit ohje;
(2 uunipellillistä)

300 g erikoishienoa sokeria
150g valkuaisia
+ makuainetta
+väriainetta (vihreä, oranssi)

1. Mittaa ainekset. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Laita uunivuokaan leivinpaperi ja kaada sokeri siihen. Odottele että uuni lämpeää oikeaan asteeseen ja laita sokerit uuniin. Lämmitä niitä noin viiden minutin ajan.
3. Samalla kun sokeri lämpeää uunissa vaahdota valkuaiset. Ne ovat valmiita kun voit kääntää kulhon toisinpäin ja vaahto ei valu.
4. Sokeri on valmista kun se alkaa sulaa reunoilta, mutta keskellä on vielä normaalia, ota uunista. (ja aseta uunin lämpötila 90-100 asteeseen)
5. Pistä vatkain päälle ja kauho isolla lusikalla tai pienellä kauhalla sokeria valkuaisvaahtoon koko aika sekoittaen. Anna edellisen satsin aina sulaa joukkoon ennen seuraavan lisäämistä. Lisää kunnes kaikki sokeri on seassa. (jos sulaneet reunat ehtivät ruskettua tai jähmettyä, älä lisää niitä).
6. Jatka vaahdottamista n. 5 minuutin ajan tai kunnes vatkaimet massasta nostaessa saat ”marenkihuippuja” ja pyöritellessäsi marenkimassaa sormiesi välissä, et tunne sokerikiteitä.
7. Värjää & mausta. Kauho pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla varustetulle uunipellille.
8. Anna kuivua uunissa n. 40-60 minuuttiin. Varmista ettei marengit saa uunissa väriä, sillä uunien tehoissa on eroja. Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista.

Ohje kurpitsoihin; käytimme näihin kuusitoista sakaraista tähtityllaa (myös tavallinen tähtitylla kävisi, tähän tyyliin), ja vihreät huiput nostelimme lusikan avulla.
Ohje noidanhattuihin; pursota pyöreällä tyllalla korkeahuippuisia marenkia, uunista tullessa dippaa ne  sulassa suklaassa, nosta leivinpaperille kuivumaan ja lisää kultainen sokerirae/confetti ennen kuin suklaa jähmettyy.
Ohje haamuihin; valmista samalla tavalla kuin noidanhatut, paitsi lisää ennen paistoa mustat nonparellit silmiksi. Vaihtoehtoisesti voit värittää silmät paiston jälkeen elintarviketussia käyttäen.

Ohje luihin; nämäkin on pursotettu pyöreää tyllaa käyttäen. Muodosta ensin kahdeksikko, sitten pursota keskiosa ja toinen kahdeksikko.

Siinä teille muutamaa eri tyyli halloween-marenkeihin! Ja ei huolta, meillä on kehitteillä lisää ihania halloween-herkkuja teille, joten pysykää kuulolla! 🙂
-Dr.Sugar-
Kommentit (5)
  1. Ihania <3

    1. Dr.Sugar/Jonna
      3.10.2016, 09:31

      Kiitos Anni! 🙂

  2. Ovatpa hienoja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *