Caramel Buttercream

Hyvää iltaa!
Kuten edellisestä postauksesta kävi ilmi, nyt on vuorossa super-delicious caramel-kuorrutteen ohje!
Kuorrutetta voi käyttää yhtä hyvin cupcakejen kuin kakkujenkin kuorruttamiseen.
Kakku meni tosiaan äitini kihlajaisjuhliin, toiveena oli makea. Täytteeksi valitsimme parin toiveesta vadelmahilloa aidoilla vadelmilla, banaanisiivuja ja omana lisänä herkullinen tummasuklaamousse.
Caramel Buttercream -ohje:
7dl sokeria
3,5dl piimää
500g kylmää voita
1tl soodaa
3/4tl suolaa
n. 5dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1. Sekoita sokeri, piimä, 340g voita ja sooda ISOSSA kattilassa. Seosta kuumentaessa se kolminkertaistuu tilavuudeltaan! Kiehauta.
2. Koko ajan sekoittaen kuumenna 115 asteeseen. Kaada isoon kulhoon ja jäähdytä sähkövatkaimen kanssa n. 2min.
3. Lisää loppu voi, suola ja vaniljasokeri, vatkaa tasaiseksi. Lisää tomusokeria 1dl kerrallaan ja vatkaa maksimiteholla kuohkeaksi kreemiksi. Huolehdi että seos on tasaista.
Käytä heti! Kreemi jähmettyy todella nopeasti.
Vaikka seos ei olisikaan kuohkeaa, sen voi silti levittää kakun päälle, sillä se jähmettyy jääkaapissa.
Paras tulos tulee aidosta voista, mutta myös margariininkin käyttö onnistuu.
Ruusut ja lehdet on tehty vaniljanmakuisesta kaulintamassasta.

-Dr.Sugar-
Kommentit (11)
  1. Milläs tekisit maidottoman version? Onko piimällä joku konkreettinen virka vai kävisikö vaikka kookosmaito yms yhtä hyvin?
    Näyttää herkulle!

    1. Mahdollisesti joku soijajogurtti tms saattaisi käydä piimän tilalle! Lähinnä sillä on vain virkaa että se on "hapanta" 🙂

  2. Kakkumonsteri
    17.1.2013, 13:16

    Vaude! Tämä menee testaukseen! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *