Appelsiinipiiras

Moikka.
Viimeksi Blogiringin ja Valio Viola® tuorejuustojen kanssa yhteistyössä tehtiin nämä herkulliset (vähän liiankin…) mango-tuorejuustopuikot.
Tällä kertaa lähdimme tekemään appelsiinituorejuustosta ihanan raikasta appelsiinipiirasta.
Tämä piiras sopisi ihanasti kevään ja kesän juhliin ja on ulkonäöltään aivan yhtä raikas kuin sisällöltäänkin. Tässä piiraassa tuorejuuston uudistunut pehmeämpi koostumus tulee varsinkin esille!  Ja tosiaan reseptin saa sovellettua monelle eri juhlijalle ja ruokavaliolle. Tuorejuustothan ovat 1.5 alkaen kaikki laktoosittomia, joten allergikoille kelpaa. Myös pohjan voisi tehdä gluteenittomista 
kekseistä.
Ohje;
200g digestive tai kaurakeksejä
70 g voita
+ raastettua appelsiininkuorta
400g Valio Viola® appelsiinituorejuustoa
100g ranskankermaa
2 kananmunaa
2-3 rkl sokeria (/hunajaa)
1 tl vaniljasokeria
1-2 appelsiinin kuoriraaste
1. Murskaa keksit käsin tai blenderissä. Lisää joukkoon pehmitetty voi ja kuoriraaste. Puristele ja sekoittele massaa kunnes se on sopivaa, kostean rantahiekan koostumus on samanlainen.
2. Kaada keksiseos vuokaan ja painele se tasaiseksi reunoille saakka. (vuokamme koko 12x35cm) Laita jääkaappiin vartiksi.
3. Paista uunissa 200 asteessa viiden minuutin ajan. Anna jäähtyä hetken huoneenlämmössä.
4. Notkista tuorejuusto ja lisää sen joukkoon ranskankerma. Lisää joukkoon myös kananmunat yksi kerrallaan.
5. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.
6. Kaada vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Laita uuniin keskitasolle ja paista n. 30 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua liikaa, laita pinnalle folio. Valmis piiras hyllyy vielä vähän uunista tullessaan!
7. Anna jäähtyä ennen leikkaamista, piiras on parasta ollessaan yön yli jääkaapissa. (mikäli se säilyy sinne saakka, malttakaa malttakaa!)
Ihanan pirteä piiras – itse aurinko. Ja se maku… appelsiini on niin hyvää. 
Täydet pisteet meiltä että sekä mango- että appelsiinituorejuustot maistuivat oikeasti siltä miltä pitääkin. Helpottaa huomattavasti! Tämän piiraanhan saisi tehtyä mistä tahansa neljästä Valio Viola tuorejuustosta (mango, appelsiini, vanilja, sitruuna).  Tykätään myös tuorejuustojen pitkästä, 120 vuorokauden, säilyvyydestä. Ja silti ilman säilöntäaineita.
Nyt ei kun kokeilemaan – jos täällä jäätelönrakastajat saatiin rakastamaan piirasta niin tämän pitäisi maistua kaikille 😉
Yhteistyössä Valio
-Dr.Sugar-
Kommentit (4)
  1. peeäs. äänestin. 😉

    1. Dr.Sugar/Jonna
      4.5.2015, 17:04

      Ihanaa <3 kiitos!

  2. Normaaliin piirakkavuokaa varten kantsii tehä 1,5-2 kertainen pohja. Mausta en vielä osaa sanoa mitään, kun piirakka vasta uunissa ja pääsen maistamaan huomenna.

    P.S. Mulla on pohja tehtynä ohjeen mukaan ja en saanut sitä riittämään reunoille asti. Vähän jännittää.

    1. Hei, kiitos vinkistä, piirakkavuokia on niin montaa kokoa, tämä resepti oli suunniteltu juuri tätä kyseistä varten. Ei haittaa jos keksipohja ei yletä ihan reunoille saakka, piiraan pitäisi silti lähteä irti jos vuoka on hyvässä kunnossa ja/tai se on voideltu huolella 🙂

      Toivottavasti kuitenkin maistuu, me teimme tätä viime vuonna myös veriappelsiineista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *